Isteni sajtos kifli
Igen, igen, igen, igen!!! Végre egy sós süti, ami nagyon finom és még nekem is sikerül! 🙂 Letesztelve a családi ünnepségen, ahol a 64 kis kifli pillanatok alatt eltűnt!
Szóval itt egy újabb recept, mely belekerül a titkos receptes füzetembe, mert nagyon könnyű elkészíteni, isteni finom, ráadásul előző napon elég előkészíteni, sőt, le is fagyasztható a tészta, így váratlan vendégeknél, vagy egy sietős hétvégén is kiváló. A receptet egy kolléganőmtől kaptam (köszi, Teca!) és már több munkahelyi névnapon teszteltem ízügyileg 🙂
Na, de vágjunk is bele (majdnem azt írtam, hogy harapjunk bele 🙂
Hozzávalók:
60 dkg liszt
30 dkg trappista sajt (reszelve)
25 dkg Rama margarin
10 dkg vaj vagy zsír
4 dkg élesztő
1 doboz (kis) tejföl
1 db tojás
0,5 dl tej
só
- A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a zsírt (én zsírt használtam).
- A tejben 2 mokkacukor hozzáadásával az élesztőt megfuttatjuk.
- Összedolgozzuk a zsiradékos lisztet, futtatott élesztőt, a sajtnak kicsit több, mit a felét, a tejfölt, tojást, és a sót (én bő teáskanálnyit használtam).
- A tésztát egy éjszaka a hűtőben pihentetjük.
- Sütés előtt 8 cipót formázunk belőle, kerekre nyújtjuk, majd késsel vágjuk fel a tortához hasonló módon 8 egyenlő részre.
- Tölthetjük: sonka, sajt, füstölt sajt, pizzakrém, virsli, ki mit szeret, de töltelék nélkül is feltekerhetjük kifli alakúra.
- Tetejét tojással megkenjük és reszelt sajtot szórunk rá.
- Először nagy lángon (középső tepsitartón) kb. 15 percig , majd közepes lángon 15-20 percig sütjük. Én először 180, majd 160 fokon sütöttem egyszerű gázsütőben, de sütő és sütő között is óriási különbség van, a lényeg, hogy aranybarnára kell sütni.
Húsvétra is biztos sütök és nőnap előtt is megfontolandó 🙂 (mert nemcsak frissen sülve jó!).
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.