gyerek,  kert,  otthon

Vicces konyhai kertészkedés

Az ember már egy kis napsütéstől is bezsong már ilyenkor, annyira várja a tavaszt! Lesegetjük a ki-kibújó hagymásokat, a lassan kivirágzó aranyesőt a kertben. Ha nincs kertünk, itt az idő, hogy elkezdjünk kertészkedni a lakásban, használjuk ki az ablakpárkány adta lehetőségeket. A gyerekek imádni fogják a csíráztatást, és ki tudja, lehet, hogy még kedvet is kapnak a zöldségekhez. 🙂

A legegyszerűbb, ha babot teszünk nedves vattára, és nézzük, ahogyan a növényke fejlődik. Szerintem, nincs olyan, aki ne csíráztatott volna babot. Mi is már többször készítettünk a gyerekekkel, de minden egyes alkalommal nagy lelkesedéssel locsolgatták és figyelték a növekedését.

A másik lehetőség, hogy zsázsát ültetünk: ez a növényke azért is annyira jó, mert már másnapra beindul a csírázás, így a türelmetlenebb gyerkőcöknek rögtön sikerélmény, és 2 héten belül lehet”szüretelni”. Egy kis nedves papír, vagy nedves vatta, kis spriccolás, és már készen is van. Ráadásul vajas kenyérrel kiváló (enyhén csípős, tormára emlékeztető íze van)!

P1110802

P1110811 P1120137

P1120156 P1120160

P1120242

Van egy jó kis videó, ettől biztosan kedvet kaptok a zsázsa termesztéshez:

Ha a zsázsát tojáshéjba ültetitek, vicces figurákat kaptok, ráadásul húsvét előtt (kb. 2 héttel) jó kis elfoglaltság, jó húsvéti dekoráció:

94782c2924209acc1049c633f86cabee

Házikó kertjének is szuper:

kép2

Elővehetjük a konyhai zöldséghulladékokat is, és hozzáláthatunk a „kertészkedéshez”.

kép1Állítsunk egy tálba félbevágott krumplit, majd spriccold naponta vízzel és 3-4 naponta cseréld alatta a vizet.

kép3A cékla felső részét levágva szintén leveleztethetjük.

kép4

Zellert is hajtathatunk és mehet bele a levesbe.

kép5A bazsalikom is könnyen meggyökeresedik, a nagyobb leveleket le kell szedni róla, hogy ne vegye el az energiát, hanem azt a gyökeresedésre fordítsa a növény.

kép3És kihagyhatatlan a fűfej is: ekkor harisnyába beletesszük a fűmagokat, majd földet, vagy fűrészport, a harisnya szárát elkötjük, megformázzuk a fejet és lehet locsolgatni.

Szép napot!

A bejegyzés részben saját képeket tartalmaz, nem saját képek esetén a forrásokat a képekre kattintva éred el. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük