csináld magad,  DIY,  gyerek,  társas

Társasjáték sk.

Mint gyakorló anyuka azt mondom, hogy az olyan  tevékenység, ami hosszabban leköti a gyerkőcöket, már önmagában nyeremény, de ha ez még tanítja is őket és a produktummal még játszani is lehet, az már maga a jackpot! 🙂 Ilyen ez a saját magunk készítette társasjáték is!

A gyerekeknek az egyik kedvence volt a Disney csatornán a Légy kreatív (Art Attack) című műsor, abban láttunk ilyen társast és mindjárt kettőt kellett készíteni belőle.

Amire szükséged lesz az elkészítéséhez:

  • kartonpapír
  • papírguriga
  • újságpapír
  • papír felületű ragasztószalag (maszkolószalag)
  • liszt
  • Műanyag kupakok
  • dobókocka
  • tempera, filctoll, olló

Először  vágj ki kartonpapírból (jó egy doboz oldala, ingcsomagolásból a fedőkarton, pl.) tetszőleges formájú alakzatot.
Ennek közepére ragassz egy papírgurigát a ragasztószalag segítségével, ez lesz a fa törzse. Cellux nem jó, mert később papírmasé technikát alkalmazunk, és erre nem ragad a csiriz.

Ezt követően újságpapír csíkokból gyúrj gombócokat, ebből lesz a fa koronája. Ezeket is a ragasztószalag segítségével rögzítsd egymáshoz, úgy, hogy lomb formát kapj.
Ezt követően lisztből, vízből készíts csirizt, receptjét itt találod. Kis újságpapírcsíkokat márts a csirizbe és vond be a fát, illetve a talajt is a csíkokkal. Az alap szélére, ahova a mezők kerülnek ne ragassz semmit.
Miután készen vagy, hagyd száradni másnapig a papírmasé társasalapot.
A teljesen száraz társalapot színezd ki temperával, és készíts mezőket (start, cél, számok, képes mezők). A mienk egy környezetvédő társasjáték, így a számok mellett a mezőkbe jó és rossz környezetvédelmi példák kerültek. (pl. szelektív hulladékgyűjtő, égve hagyott lámpa, eldobált szemét, csöpögő vízcsap, szélgenerátor, stb.).

Bábuként használj műanyag kupakokat, a szabályokat ti találhatjátok ki, pl. aki rossz mezőbe lép, egyszer kimarad a dobásból, aki olyanba, amivel védi a környezetet, előre léphet 3 lépést.
A játék készítése közben pedig beszélgethettek a környezetvédelemről. A társas lehet más témájú is, pl. szólhat erdei állatokról ( ha ragadozóra lép, vissza kell lépnie 3-at, ha madár figurára, 5-öt repülhet előre), de az ötletek tárháza kimeríthetetlen.
Nálunk nagyon bevált, próbáljátok ki ti is! 🙂
Szép napot!

Keress a Facebook-on is: minden nap új ötlet, inspiráció itt:
https://www.facebook.com/pages/Anapfenyillatablogspothu/250663971725153?ref=hl

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük