csináld magad,  csipkebogyó,  dekoráció,  DIY

Csipkebogyó, a kedvencem

Imádom a csipkebogyót! Valahogy mindig felvidítanak a csodás, kis piros bogyók, melyek mosolyogva világítanak az őszi erdőben.  Ráadásul nagyon sokféleképpen tudom használni, készítek belőle teát, aranyló csipkebort, és a lakásba is melegséget, kedvességet hoz dekorációként. A hétvégén a Bükkben kirándultunk, és persze néhány szem csipke is került a kosarunkba a szép falevelek mellé. Így nagy lelkesen fogtam a lakásdekorálásba.
A csipkebokor nem adja könnyen a piros bogyókat,  meg kell „birkózni” a szúrós ágakkal a szedéskor. Mivel már régen vágytam rá, a bogyókból készítettem egy szív alakú ajtódíszt.
Ehhez a bogyókat egy vékonyabb, könnyebben hajlítható drótra (a virágkötők használnak hasonlót) fűztem, majd a drót végét összecsavarva, szív alakot formáztam a csipkefüzérből.

Egy kis befőttesüvegbe vagy kisebb vázába téve pár szál csipkebogyót, és néhány levelet, kedves asztaldíszt kapunk:

Gyertyákat, mécseseket is egyszerűen feldobhatsz vele. Csak ragassz a teamécses, gyertya oldalára szép sorban néhány szem csipkebogyót, vagy készíts egy kis koszorút néhány bogyós csipkeágból.
Gyors asztaldíszt készíthetsz egy finom vacsorához, vagy délutáni teához, ha egy szép befőttes üveg aljába leveleket teszel, bele vizet öntesz, majd úszógyertyával, csipkebogyóval egészíted ki a kompozíciót.

És ha mindezekkel elkészültél, dőlj hátra, gyönyörködj egy kicsit a munkádban, és igyál egy csésze illatos csipketeát.

Szép napot!

Keress a Facebook-on is: minden nap új ötlet, inspiráció itt:

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük