Könnyű, édes élmény: sajttorta málnával
Elronthatatlan, gyönyörű, és selymesen krémes.
Az az igazság, hogy a sajttorták nagy rajongója vagyok azóta az ominózus ovis ballagás óta, ahol először ettem ilyet. Ráadásul nemcsak finom, de gyönyörű is. Így nézegetni is jó, de persze csak addig, míg a család meg nem lepi. 🙂
Én gyümölcsökkel szeretem, a szamócával vagy málnával egyszerűen csodás.
Hozzávalók:
25 dkg zabkeksz
12 dkg vaj
500 mascarpone
25 dkg tejföl
10 dkg cukor
3 tojás
2 ek. liszt
citromhéj
A tésztához a zabkekszet ledaráljuk, majd hozzákeverjük a puha margarint. Ez olyasmi, mint a kinetikus homok, így nyugodtan bízzuk a gyerekekre.
Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába (26 cm) nyomkodjuk, majd 160 fokon sütjük, kb. 10 percig. Alá én tepsit teszek, így az esetleg kicsöpögő vaj nem okoz gondot.
A sajtkrémhez az összes hozzávalót összekeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
Ezután mehet a közben kissé lehűlt kekszrétegre, süssük 150 fokon 40-45 percig. Ekkor a közepe még remegős, de nem kell aggódni, mert lehűlés után szépen megszilárdul.
A sajttorta akkor a legfinomabb, ha egy éjszakát a hűtőben áll, és szépen összeérnek az ízei. Erre aztán mehet a málna, aztán már csak enni kell. 🙂
Szép napot!