csináld magad,  DIY,  öko,  otthon,  újrahasznosítás

Befőttesüveg behálózva: tengerparti hangulatban, otthon

Környezettudatos dekoráció az otthonunkba.

Sok kis apróság segíthet még megteremteni a nyaralás hangulatát otthon: kancsóban elkészített hűsítő limonádé jégkockákkal, néhány kavics, színes napernyő,  vagy egy csomózott hálóval díszített üveg, mellyel dekorálhatod a lakást, az erkélyt, vagy a kertbe is kerülhet.

A csomózott üvegek meghozzák a lakásban a nyár hangulatát, ráadásul ez is egy újrahasznosított dekoráció. Behálózhatsz befőttesüveget, borosüveget, vagy bármilyen mutatós üveget, de akár egy vázát is feldobhatsz ezzel a technikával.

Ha ránézek, máris érzem a tengerpart hangulatát.

Amire szükséged lesz:

befőttesüveg

kenderzsinór (vagy kötöző zsineg)

Köss az üveg szájára egy zsinórt (ne legyen túl szoros). Vágj le 6 db zsineget, ennek hossza az üveg hosszának 3,5-4-szerese legyen. Ezeket egyenletesen kötözd az előbbi zsinórra: hajtsd ketté, majd belülről kifele hurkolj.

Ezután a zsinegpárok egyik tagját csomózd össze egy zsinegpár szomszédos tagjával: fogj össze a két szálat, majd az óramutató járásával ellentétesen hurkol és a dupla szálat alulról húzd ki. Lazán csomózz.

Ezt ismételd meg körben, majd ha ez kész, egy újabb sorban.

Készíts egy hurkot, mely kisebb, mint az üveg alja. Amikor leérsz az üveg aljára, ehhez kötözd az előbbi szálakat.

És már készen is van! Mehet bele kavics, gyertya, de akár néhány csigaház, kagyló is.

Szép napot!
A bejegyzés saját© képeket tartalmaz.

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük