csináld magad,  DIY,  kert,  otthon

Praktikus megoldás: raklapban érik az eper

Így készíts raklapból szamócaágyást, öntözőrendszerrel.

Kis helyen tökéletes megoldás a vertikális kert: ezzel a megoldással fűszerkertet, virágágyást is kialakíthatunk, de a szamócák is kedvelik.

Bár nekünk nagyobb kertünk van, nagy része gyümölcsös, a konyhakert egy kisebb területre összpontosul. Van szamócánk is, de csak néhány tő, ami azért nem fedezi a család eperimádatát.

Így nagyon megörültem, amikor megláttam Aranyosiné Kocsis Rózsa raklap-kertjét, ami nemcsak praktikus, de szép is. Rózsa és családja közösen készítette el a kertet,  hasonló ötletet a neten láttak és mivel éppen volt maradék raklapuk, bele is vágtak a feladatba.

” Nagy munka volt, de nagyon megérte.”- mesélte Rózsa.

Első lépésben feltörték a füvet, és kijelölték a raklapok helyét, ennek kb. 15 cm mély árkot ástak.

Rósza kivülről lefestette a raklapokat, belsejükbe geotextíliát erősített.

Majd összeállították a raklap ágyás oldalait, az apa és fia egy vasszerkezetet készítettek, ez a raklapok belső oldalán, a felső lécnél körbefutó szögvas szerkezet, aminek az a feladata, hogy megakadályozza, hogy a nagy mennyiségű föld szétnyomja az ágyást.  Amikor  a helyére kerültek a raklapok, ezek  minden raklapnál össze lettek hegesztve, így adva plusz tartást a faváznak.

A raklap belső oldalához rögzítették az öntozőcsöveket is: ezek alul zártak (dugózottak), oldalaikon sok kifúrt lyukat tartalmaznak.

A kész  ágyást az árokba helyezték,  feltöltötték földdel, majd következett a tereprendezés.

A maradék raklapból még egy fűszernövényes piramist is készítettek.

A területre bogyós bokrokat is ültetett Rózsa, azóta ez a kedvenc helye a kertben.

Fotók: Aranyosiné Kocsis Rózsa

Szép napot!

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük