csináld magad,  DIY,  gyerek,  öko,  újrahasznosítás

Gyors újrahasznosítás: figurák kesztyűből

Ahogy a mosógép fekete lyukként működik a zoknik számára, úgy a kesztyűk a kabátzsebben tűnnek el folyton 🙂 És persze vannak olyanok is, amiket egyszerűen csak kinőnek a gyerekek. Mivel lassan itt a tél vége, előkerültek a fiókból, hogy új funkciót kapjanak.

P1160043

Mivel háromféle kesztyűnk volt- ötujjas, kétujjas, ujjatlanra hajtható- háromféle figurát készítettünk.

P1160264

Az ötujjas kesztyű nyusziként folytatja pályafutását. Ehhez először be kell hajtani a hüvelyk, gyűrűs és mutató kesztyű ujjakat.

P1160051A behajtás után ezeket a lyukakat be kell fércelni.

P1160054

Válasszunk gombokat szemeknek és szájnak, majd varrjuk a kesztyűre ezeket.

P1160061

Majd tömjük ki vattával és az alját varrjuk be.

P1160066

És már kész is a nyuszi:

P1160073

Volt egy hosszú kesztyűnk is, mely egyujjas, de lehajtható a kézfeje: ebből bagolybáb készült- a bagolyőrület minket sem került el 🙂 . A kézfejét lehajtottuk és egy gombbal rögzítettük: ez a bagoly orra is egyben. Hogy a füle kissé hegyes legyen, ezt összehúztam. A szemek filcből készültek, ezeket ragasztottuk.

P1160154

P1160159

Ha rövid kesztyűd van, akkor báb helyett egyszerűen ki kell tömni.

P1160270

Egyujjas kesztyűből készült az eszkimó lány: a kesztyűt rizzsel töltöttük, majd az ujj felett elkötöttük. Egy hurkapálcára fagolyót ragasztottunk, majd a kesztyűbe illesztettük. A fagolyóra arcot rajzoltunk, majd gombokat és faágakat is kapott:

P1160251

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük