csináld magad,  DIY,  öko,  újrahasznosítás

Előnyös átalakulás: ládából tálca a kerti hűsöléshez

A mandarinos rekesz új élete.

Ilyen kánikulában az ember nem vágyik másra, csak egy árnyékos teraszra, a diófa alá a kertbe,  egy finom teát/limonádét, kávét/koktélt/fröccsöt iszogatva.

Reggelente ráadásul még olyan lágyan hűvös van, hogy nem bírom megállni, hogy ki ne üljek a raklapteraszunkra. Alapvetően korán kelő típus vagyok, de ha nem az lennék, cicukánk akkor is gondoskodna róla, hogy még napfelkelte előtt kibújjak az ágyból.

És bár néha szívesen aludnék még tovább, de aztán sosem bánom a korai ébredést, mert reggeleknek különleges hangulata van: a madarak nagy hangon csivitelnek, a délelőttös műszakosok álmosan rohannak a buszhoz, az aludni már nemigen tudó nénikék komótosan sétálnak a piacra. Jó ilyenkor a teraszon üldögélni és kávét szürcsölgetni.

Ehhez pedig jól jöhet egy kissé magasabb falú tálca, amiben az italok a teraszra kerülnek.

Ez a mandarinos láda nálam már tél óta várja a nagy átalakulást, hogy vidám színekben pompázva sütkérezzen a napon árnyékban.

Jó kis strapabíró fajta, elbírja a folyadékkal teli poharakat, ezt érdemes ellenőrizni, mielőtt nekilátunk az átalakításnak.  az olyan türelmetlenek is örülhetnek, mint én, mert a használt festék spray gyorsan szárad, így pikk-pakk megvan az átváltozás.

Amire szükséged lesz:

mandarinos/gyümölcsös rekesz

Pinty plus chalk paint spray (törtfehér és világos türkiz színt használta)

Pinty plus chalk matt lakk spray

maszkolószalag

Először eltávolítottam a ragasztókat, és megcsiszoltam a felületet, ahol szükséges volt.

Majd, mivel 2 színt szerettem volna használni, kimaszkoltam a ládát: a terv az volt, hogy belül fehér lesz, a sarokelemei maradnak fa színűek, az oldalai pedig türkizek.

A festést belül kezdtem, finoman, vékony rétegben permetezve a felületet. Ez a festék szépen fed egy rétegben is, de én 2 réteget használtam. A száradásokat és újabb maszkolásokat követően matt lakkal zártam a festést. A krétafestékre mindig kell egy réteg wax, vagy lakk.

Nekem nagyon tetszik, imádom a vidám színeit. Ugye, milyen aranyos?

Jöhet a megérdemelt pihenés. 🙂

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

2 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük