recept

Illatos mézes puszedli: azonnal puha!

Apró, kerek, fűszeres, puha, ellenállhatatlanul finom.

4

A süti receptjeim nagy része abból az időből való, amikor a munkahelyen még nagy névnapi sütizések voltak, a recepteket egymástól kértük el, alapos kóstolást követően. 🙂

Ezt a receptet is egy régi kollégámtól kaptam, aki  már sajnos, nincs közöttünk, de ez a mézes puszi megédesíti családunk adventi időszakát, nekem pedig felidézi a régi sütizések emlékét.

Hozzávalók:

40 dkg liszt

40 dkg világos rozsliszt

27 dkg porcukor

17 dkg olvasztott méz

7 dkg olaj

2,2 dl tej

1 csomag szalagáré (kis langyos tejben felfuttatni)

2 egész tojás

2 tojás sárgája

 3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Máz:

1 tojásfehérje, kb. 200 g porcukorral kikeverve

2

A száraz hozzávalókat, fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk a mézet, olajat, tejet és tojást is. Világos rozsliszt a Tesco-ban kapható.

A tészta majdnem folyós, és bár ilyenkor nagy a kísértés, hogy további lisztet adjunk hozzá, nem tegyük. A tészta kerüljön egy éjszakára a hűtőbe, ott dermed meg, és lesz kezelhetőbb másnap.

Alaposan lisztezett deszkán kb. félcenti vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsiben kb. 180-200 fokon (gázsütő) sütjük 8-10 percig. Ne rakjuk túl közel a kis puszikat egymáshoz, mert szépen megnőnek.

Még forrón tehetünk rá mázat vastagon, mi anélkül jobban szeretjük.

Rögtön puha, és kihűlve zárt fémdobozban, hűvös helyen sokáig eláll.

Ebből az adagból kb. 4-5 tepsivel lesz.

Iskolai adventi vásárba is kiváló.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

4 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük