csináld magad,  DIY,  otthon

Raklap tetőterasz pazar kilátással

Előttünk zöld panoráma, alattunk raklap-tenger, fölöttünk az ég.

Mikor ebbe a lakásba költöztünk, rögtön beleszerettem a lehetőségbe, hogy  esetleg a tetőről csodálhatjuk a csillagokat, hallgathatjuk a madárfüttyöt, és a közeli szökőkút csobogását.

01

Az sem zavart, hogy a kisváros egyetlen műemlék jellegű épülete igazi kézműves munka, olyan, mint az IKEA szájjal fújt üvegvázái:   nincs két egyforma lakás benne. Ahogy pontosan derékszögeket sem találtunk itt,  falon kívül futó csövekből viszont túlontúl sokat, mintha csak egy vegyi üzemben lettünk volna.

04

(A legenda – mely valós alapokon nyugszik – szerint rabokkal építtették.)

Szóval volt a tető, ami eleinte műfűvel varázsolódott terasszá, majd, mikor már a (mű)fű sem nőtt itt, elhatároztuk, hogy lefedjük valamivel. Azonban az összes valami túlságosan drágának bizonyult, így jött a nagy ötlet, a raklap.

02

Egy kis baráti segítséggel sikerült nagyon jó áron hozzájutni a raklapokhoz. Olcsók voltak, mert kékek. Na, nem egységesen, csak úgy lazán, hányavetin, az egyik így sikerült, a másik meg úgy. Minden darabja egyedi. 🙂

Tökéletesen illettek a ház szellemiségéhez.

03

A raklapok hamar helyükre kerültek, hiányzott viszont még egynéhány, és a közöket kitöltő lécek is. A kaspók és a kiegészítők sem voltak meg, így az elképzelt design sem. Így aztán húzódott, húzódott a terasznyitó, egyik évről a másikra.

01

Ráadásul időközben ellenség is akadt, na nem a kapuknál, sokkal inkább az emeleti megüresedett lakás teraszán: a galambok személyében, akik nem átalkottak tömegesen elszaporodni, és élénk társadalmi életet élni, pontosan a mi kék raklap-tengerünk felett.

05

 A terasz még most sincs kész teljesen, a galamb helyzet sem oldódott meg, de úgy döntöttünk, hogy  megnyitjuk a Terasz Café-t és kész.

06

10

És nem(csak) azért, mert megirigyeltük Merci&Ancsa szuper kis képes teraszbeszámolóit, hanem hogy  tavirózsatündérként hódolhassunk jegeskávé szenvedélyünknek a mi kis kék vízi világunkban.  🙂

09

Szóval, most ilyen: kicsi, kék, félkész, de a mienk. 🙂

08

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük