család,  gyerek,  játék

5+3 társas, amit gyerek és felnőtt is szívesen játszik

Szórakoztató, pörgős játékok a családnak, bárhol, bármikor.

Nálunk a nyár azért is jó, mert többször társasjátékozunk. Ha elutazunk, biztosan viszünk magunkkal valamilyen kártyajátékot, és az esték a nagy kártyacsatákról szólnak.

Ha itthon maradunk, kimegyünk a kertbe, vagy kiülünk a teraszra, és indulhat a játék.

Megmondom őszintén, nagyon örülök, hogy a gyerekekkel már olyan társasjátékot is játszhatunk, amiket mi, felnőttek is nagyon élvezünk.

01

Még ovisok voltak, amikor a Fekete Péter után áttértünk az Solo junior verziójára, amit nagyon hamar az Uno követett. Az azóta is kedvenc.

Most olyan játékokat mutatok, amelyeket könnyű szállítani, pörgősek, és nagyon szórakoztatóak, így utazáskor, nyaraláskor is jól jönnek.

Uno, Solo: szerintem ezt a klasszikus játékot mindenki ismeri, és ahogyan cseperednek a gyerekek, kibővíthetjük a szabályokat, mert többféle verziója van. Mi már középsős, nagycsoportos kortól játszunk vele.

Sztorikocka: mesélős játék 9 kockával, már ovis korban be lehet vonni kicsit a gyerkőcöket, akár úgy, hogy ők dobják  a kockákat, de a nagycsoportosoknak tuti beindul a fantáziája.

Mi úgy szoktuk játszani, hogy 3 kockánként dobunk, és mindenki a másik meséjét folytatja a 3 kockán lévő ábrák alapján. Fejlődik a szókincs, és a humorérzék, mert humort mindig viszünk a történetekbe. 🙂

Dobble: az azonos ábrákat kell felismerni a körlapokon. Mit mondjak, ebben a gyerekek sokkal jobbak nálam. Bár egyszerűnek tűnik, de nem az, a gyerekek nagyon élvezik.

Panic lab: jó kis gondolkodtató játék, 7-8 éves kortól (gyereke válogatja). A laborból kiszabadult szörnyecskéket kell begyűjteni, a dobókockák instrukciója alapján. Hogy ez ne legyen egyszerű, az általunk kirakott társasjáték pályán mindenféle átalakítók, ugratók vannak, és a szörnyek átalakulnak.

Swiss: mutatós átlátszó kártyák, amelyekből párokat kell kialakítani. Jó logika kell hozzá, kb. 7-8 éves kortól.

02

+2 Ezek nem klasszikus társasjátékok, hiszen egyedül kell játszani, de hosszú autóúton, esős időben nálunk bevált: a Csúcsforgalom és a Hoppers Békaugrató jó kis logikai játékok.

A békással a lányom már nagycsoportos korában játszott. Egy biztos, az egyre nehezedő feladványok órákra lekötötték őket.

+1 Dixit: ezzel a játékkal vendégségben játszottunk, de nagyon tetszett. Gyönyörűek a kártyák,  maga a játék nagyon szokatlan, asszociációs játék. Fura módon a gyerekek hamar ráéreztek egymás gondolataira. Ami talán feltűnt, hogy viszonylag hamar „kivégeztük” a kártyákat, érdemes pótkártyát venni hozzá.

Ti mivel szerettek játszani?

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

2 hozzászólás

 • vikoca

  huuu de jó kis bejegyzés. Imádjuk a társasjátékokat:)
  ajánlataim:

  ticket to ride Europe: A játékosok különféle vagonkártyákat gyűjtögetnek, hogy felépítsék állomásaikat, útvonalakat szerezzenek, alagutakon keljenek át vagy kompokra szálljanak, Európában utazgatva keresztül-kasul. már simán 7 éves kortól is játszható.

  ladybaby kártyajáték: itt üzletelni kell, és minél több hasonló babfajtát összegyűjteni. (nálunk a nyuszi hozta, még éjfélkor is ezt játszottuk a 8 és 14 évessel, azóta sem untuk meg, mindenhová visszük magunkkal, csak ajánlani tudom!)

  carcassone: szerintem mindenki ismeri, kötelező:)

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük