család,  csináld magad,  DIY,  gyerek

Így készíts színes barátságkarkötőt! -videóval

A színes, fonott karkötők nagyon divatosak és vidámmá varázsolják a nyár végét.

 

 

Hamarosan itt a suli, lassan vége a nyárnak, kell valami, ami picit felvidít bennünket: egy kis süti, egy kis fagyi, és valami apró ajándék.

A kislányommal a minap karkötőket “gyártottunk”, és azonnal jobb kedvünk lett a színes darabok láttán. Ráadásul kedves ajándék lesz majd sulikezdéskor a lányom barátnőinek.

Ha hosszabbra készítjük, jópofa könyvjelző is lehet belőle.

A karkötőket a kumihimo technikával készítettük. A kumihimo japán kézműves technika, magyarra lefordítva fonott zsínórt jelent. 

A hagyományosan selyemszálból készített fonatokból öveket, lószerszámokat, kardmarkolatok díszítését készítették. 

Az általunk bemutatott karkötő hetes fonatú, és fonótárcsa segítségével készítettük. Magát a köralakú fonótárcsát egy kartonlapból vágtuk ki, a közepén kilyukasztottuk és a kerülete mentén 8 részre osztva a kört, bemetszettük.

A karkötőhöz 4 db 110 cm hosszúságú fonalat használtunk, – ez lehet  horgoló-, hímző- és kötőfonal, vékony szalag, vagy kenderzsinór – melyet kettéhajtva összecsomóztunk, majd egy szálat eltávolítottunk belőle. Így lett 7 szálunk végül.

Természetesen használhatunk 7 db 55 cm hosszúságú színes fonalat is.

A készítés részletes menetéről videót készítettünk.

Szerezzetek egy kis örömet egymásnak és magatoknak, így sulikezdés előtt. 🙂

Szép napot!

A bejegyzés  saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük