inspiráció,  otthon

Álomlakás 25 négyzetméteren

Így lehet 25 négyzetmétert nagyon praktikusan és stílusosan berendezni. Mindennek megvan a helye, mégsem tűnik zsúfoltnak.

Mindig elcsodálkozom, amikor tökéletesen berendezett, kisterű lakásokat látok, hiszen az ilyen helyiségekhez kell az igazi kreativitás, és nem árt egy kis bátorság és szokatlan látásmód sem.

Ennél  a szentpétervári lakásnál, – mely az oroszországi Zukkini Stúdió tervei alapján készült el – az igazi kihívást az jelentette, hogy a tulajdonosnő külön kérése volt egy hagyományos, nem kitnyitható ágy, ugyanakkor a belmagasság nem tette lehetővé galéria kialakítását, ahol egy hálószoba kialakítható lett volna.

Köszönöm Nikita Zub-nak, a lakás tervezőjének, hogy bemutathatom ezt az otthont, ami nemcsak azoknak lehet inspiráló, akik hasonló minigarzonnal rendelkeznek.

A világos bútorok és falak tiszta, lakályos, skandináv hangulatot sugároznak, és természetesen optikailag lényegesen megnövelik a térérzetünket.

A teret Nikita 5  részre osztotta: van itt előszoba, fürdő, konyha, valamint egy légtérben, de funkciók szerint jól elkülönítve nappali-étkező, és hálórész, kényelmes ággyal.

A konyha  apró, de minden területe maximálisan ki van használva. A tulajdonosnő kérésének megfelelően elkülönül a nappalitól.

Az itt használt üveges tolóajtó légiesen választja el egymástól a két helyiséget, miközben a konyhának is elegendő fény jut. A konyhaszekrény hófehér  ajtóihoz és az ugyancsak fehér csempékhez nagyon vidám választás a svéd virágmintás tapéta.

A hálószobai részben az ágy alatti tárolók sok mindent elnyelnek. Maga az ágy  egy rakodópolccal van elválasztva a nappalitól.

Még a csillárnak is kettős funkciója van, ha szükséges, a nappalit, ha pedig arra lenne szükség, akkor a hálószobát világítja meg.

A beépített szekrények finoman és diszkréten simulnak a fal mellett, szinte fel sem tűnnek, csak ha keressük őket.

A mintás cementlapok nagy kedvenceim az előszobában.

Ilyen volt az eredeti elrendezés:

Ez pedig a jelenlegi:

Bár valamikor nagyon régen tanultam oroszul, először nagyon szokatlan volt a Zukkini ciril betűs oldala, de nagyon büszke voltam, hogy mégis el tudtam olvasni. (Persze érteni nem mindent értettem.) Írni azonban már nem mertem oroszul a tervezőknek, így angolul ment a levél, amire nagyon hamar és kedvesen válaszoltak, nagyon örülök, hogy megismerhettem őket és munkáikat.

És akkor néhány szó a lakás tervezőjéről:


Nikita Zub Kamcsatkáról származó,  szentpétervári belsőépítész, a Zukkini lakberendezési stúdió tagja. A Zukkini fő profilja a kis terek berendezése.


Fotók: zukkini.ru

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

2 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük