gyerek

5+1 tipp a fergeteges szilveszteri bulihoz, gyerekekkel

Ötletek a vidám bulihoz.

Már hagyomány, hogy a szilvesztert a barátainkkal otthon ünnepeljük, gyerekekkel. Ezek pizsamapartis bulik, amiket a gyerekek és a felnőttek is élveznek, és nincs bennük semmi erőltetett: játszunk, beszélgetünk, eszünk, ha kedvünk van, táncolunk, énekelünk. Semmi sem kötelező, még fennmaradni sem, aki fáradt, aludhat is. Mondanom sem kell, hogy a gyerekek már túltesznek rajtunk is, és tovább bírják a bulit! 🙂

Van egy kis dekoráció is, szigorúan egyszerű, és olyan, aminek készítésébe a gyerekeket is bevonhatjuk. Itt találsz ötleteket.

5

Osszuk meg a feladatokat: Az ételkészítés, dekorálás, ital, vagy kellék beszerzés feladatait mindig elosztjuk a családok között, így mindenki kiveszi a részét az előkészületekből.

Hogy jobban teljen az idő, játékkal készülünk, nekünk nagyon bejött a következő:

Lufis visszaszámlálás:

Sok lufit akasztottunk fel, melyekre időpontokat írtunk. A lufiba került kis konfetti és egy cetli valamilyen játékkal, feladattal. Nálunk óránként lehetett a lufit kidurrantani és a gyerekek lesték az órát, annyira várták a lufidurrantást. Persze a felnőttek is játszhatnak.

1

13 játék, feladat, ami a lufikba kerülhet:

 • közös muffinsütés
 • csoki/sütievő verseny hátratett kézzel
 • arcfestés, csillámtetoválás
 • maskarás tánc (leírás itt)
 • csengős játék (leírás itt)
 • lufidobálás: Lufit feldobok a magasba, és nekik nem szabad engedni, hogy leessen a földre, mindig bele kell ütniük. Néha én is be szoktam nekik segíteni, hogy minél tovább fent maradjon az a lufi. Jó nagy visongással jár ez a játék!
 • Hol csörög?
  Felhúzzuk a vekkert, hogy egy-két perc múlva csörögjön, de jó erre például a konyhai jelzőkészülék, vagy telefon is. Aztán eldugjuk a lakásban, és a gyerekeknek a hang alapján kell megkeresni. :-)
 • székfoglaló (mi párnafoglalót szoktunk játszani, kisebb hely kell hozzá)
 • Pista bácsi mondja, Mariska néni mondja játék (leírás itt)
 • újságpapíron táncolás – mindig félbe kell hajtani az újságpapírt. Minél többféle a zene, annál viccesebb.
 • lufis tánc : párban kell táncolni, a pár egyik tagjának a lábára lufit kötünk, ez egy madzagon lóg. A zenére táncolni kell, de közben az is cél, hogy kilyukasszák a másik lufiját, de a sajátjuk megmaradjon. kergetőzni nem szabad, táncolni kell közben.
 • Amerikából jöttem, Activity, vagy más társasjáték
 • kincskereső játék: ez kissé komolyabb előkészületeket igényel, de megéri, mert nagyon szeretik. Ha igazi kalózkincset szeretnél, annak leírását itt találod, de  eldughattok több plüssjátékot is, amiket térképpel, rejtvényekkel lehet megtalálni.

Szilveszteri jóslás viasszal

Néhány évvel ezelőtt beszereztünk ólmot, amit szilveszterkor jósláshoz használtunk, de mivel ezt a terméket bevonták, helyette most viaszt használunk.

Egy használaton kívüli kanálba tegyél viaszt (például a karácsonyi gyertya maradékából), majd olvaszd fel gyertya lángja felett. Ha folyékony, öntsd hideg vízbe. Lehet az alakjából találgatni a jövőt. Ha például halra emlékeztet az alakja, akkor pénz áll a házhoz.  Itt találsz néhány értelmezést a különböző alakzatokhoz.

Szilveszteri kaparós sorsjegy

Egyszerűen készíthetsz házilag kaparós sorsjegyet. A sorsjegyre kerülhetnek idézetek, de vicces szerencse süti mondatok is. Készítésének menetét itt találod. Idézeteket itt találsz: Újév.

10

Időkapszula:

Dekoráljunk ki egy befőttesüveget, vagy kisebb dobozt közösen, és ebbe kerülhetnek apró emlékek az évből, vagy rajzolhatnak is a gyerekek: mi volt a legjobb élményük az évben. Írjuk rá az évszámot, és tegyük el emlékbe.

Készíts pinatat!

A gyerekekkel a buli előtti napokban készíthetitek el, a leírás itt. Ha kicsi a lakás, kisebbet érdemes készíteni, és bot helyett egy fakanál is megteszi.  🙂 A sok karácsonyi, mikulásos édesség bele is mehet.

15

Vicces fotók:

A gyerkőcök imádják a bulikat, a viccelődést. Szívesen vágnak vicces arcokat, amiken aztán óriásiakat tudnak nevetni! Dobjuk hát fel a szilvesztert egy vicces fotózással!

14

Mindenkinek BOLDOG ÚJÉVET!

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.