csináld magad,  DIY,  gyerek

Jégbe fagyott mécsestartó

Dekoráljuk csodás jégdíszekkel az ablakpárkányt, kertet a gyerekekkel. Jó mulatság lesz.

5

Sajnos a beígért hó hozzánk nem érkezett meg, de megjöttek a mínuszok, így itt volt az idő nekilátni egy kis jeges játékhoz a gyerekekkel. Ráadásul felhasználhattuk a kisfiam által gyűjtögetett tejfölös, vajas dobozokat is, aminek én is roppantul örültem, mert így kicsit megcsappant a gyerekszobai gyűjtemény. 🙂

1

Hozzávalók:

  • műanyag dobozok, poharak (tejfölös, vajas)
  • termések, ágak, bogyók
  • ételfesték (elhagyható)

Tegyük egymásba a poharakat, a kisebbe tegyünk kavicsot, a nagyobba rendezzük el a terméseket, majd öntsünk vizet. A vizet lehet festeni is ételfestékkel, de ez csak akkor jó, ha olyan helyre tesszük majd később, ahol olvadás után nem zavaró a festék.

2

Tegyük ki a szabadba, a hidegre az alkotást. Pár óra alatt megfagyott a víz, ekkor behoztuk, kiszedtük a kavicsokat, ebbe a kis edénybe meleg vizet öntöttünk, amitől a jég annyira felengedett, hogy ki tudtuk venni a műanyag poharakból.

7

Közepére mehet mécses, tegyük hideg helyre, ahol gyönyörködhetünk a látványban.

4

Bár múló szépség, de ha a beígért mínuszok kitartanak, még sokáig gyönyörködhetünk bennük. Elő a tejeskávéval, vagy a forró csokival, és nézzük együtt a jó meleg szobából a tél jeges csodáját.

6

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük