buli,  csináld magad,  DIY,  gyerek,  játék,  szülinap

Szülinap: akkor bulizzunk!

A meghívó kiment, a dekoráció kész, jöhetnek a vendégek! De mit csináljunk  5-9 éves gyerekekkel otthon, hogy jól érezzük magunkat? Gyerekzsúr tippek következnek!

A gyerekeket az étel érdekli a legkevésbé a buliban, így nem érdemes óriási kulináris költeményekkel készülni: a legjobb, ha sütsz egy pizzát, vagy készítesz egyszerű, apró szendvicseket: kiflit felvágsz, rá vaj, szalámi, sajt, uborka. Lehet egy kis rágcsálnivaló, – az érzékenyebbek takarják el a szemüket 🙂 – chips, magvak, pl. napraforgó, mogyoró. Mivel manapság sok az allergiás, előzőleg érdeklődj, nem allergiás-e valamelyik kis vendég valamire.
A torta viszont főszereplő, a csokis tortát szinte minden gyerek szereti, de nagyon mutatós és finom a szivárvány torta is.
A jó mulatsághoz a játékok is hozzátartoznak, az ilyen korú gyerekek igénylik is ezeket.
Bevezető játék gyanánt jó egy kis activity: készítsünk hozzá saját kártyákat, és csak a mutogatós verziót játsszuk, tábla nélkül, célszerű csapatban játszani. Aki kitalál valamit, az a csapat kap egy gombot, vagy egy szem cukrot.
A kérdezős játékok is szuperek:ilyen a csengős játék: tegyünk az asztal közepére csengőt (nekünk a Halli Galli juniorban volt), és mondjuk el, hogy most igaz és hamis állításokat fogunk mondani, és amikor igazat mondok, nyomni kell a csengőt. Aki először jól nyom, az kap egy gombot. Az állítások legyenek viccesek, például:
Hókuszpók egy híres bűvész
Shrek és Fiona szerelmespár.
Óvoda után megyünk a bölcsödébe
A Mcdonalds egy autómárka.
A sportolástól erősebbek leszünk.
Róbert Gida egy őzike.
Az ABC első betűje az Á.
A sün emlős állat.
A csivava egy harcikutya.
Van egypupú és kétpupú teve is.
Leggyorsabb állat a gepárd.
A rágó csillapítja az éhséget.
Az elefánt kisebb, mint a kékbálna.
A föld másik felén most éjjel van.
Sok csokievéstől barnább lesz a bőrünk.
Vannak női focisták.
Vannak óvóbácsik is.
A sok tévénézéstől csillogóbb lesz a szemünk.
(Az ünnepelt)…………. most lett …….. éves.
Amikor már oldott a hangulat jöhetnek a táncos játékok: például a párnafoglaló: ez a székfoglaló egy verziója, melyet azért találtam ki, mert nem volt se annyi székünk, se annyi helyünk, mint amennyi kellett volna. Ezt ugyanúgy játszhatjuk: szól a zene, a gyerekek körbejárják a párnákat (melyből eggyel kevesebb van), majd a zene elhallgat, és el kell foglalni egy párnát. Akinek nincs helye, kiesik. A játék tovább folytatódik, egy párnával kevesebbel.
Ugyancsak szuper a maskarás tánc: ehhez előzőleg egy nagy papírtáskába, kosárba gyűjtsünk össze minden fejfedőt, vicces szemüveget, úszószemüveget, úszósapkát, boát, farsangi kelléket. A gyerekek táncolnak, közben egy almát adogatnak egymásnak, majd amikor a zene elhalkul, akinél az alma van, az húz egy kelléket, amit felvesz és így táncol tovább.
A táncos játékok után jöhet egy kis táncos buli, aminek egy titka van, a jó ritmusos zene.
Ha már elfáradtak a gyerekek, lehet egy  kis csillámtetoválást készíteni. Nagyon egyszerű otthon is elkészíteni, és vannak kis szettek, amelyeknek kedvező az ára, mi innen vettük: http://www.csillamtetovalas.hu/webaruhaz, nagyon kedvesek és egy kis ajándékot is adtak bónuszként. 🙂
A torta után kézműveskedhetünk:
Készíthetünk lufigyurmát, ennek leírását itt találod.

De ezt kedves lepkét is elkészíthetjük a gyerekekkel:

Ehhez szükséged van nyalókára, színes kartonra, filctollra vagy színes gyöngyökre, mozgó szemekre.
Pillangó alakot kell kivágni a kartonból, majd ezt dekorálják a gyerekek, majd a végén feltesszük  a nyalókára a szárnyakat.
A kézműves termékekkel a gyerekek kis ajándékkal távoznak 🙂
Reméljük, mindenki jól érzi magát! Jó bulizást!
Szép napot!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük