ajándékötlet,  csináld magad,  DIY,  gyerek,  gyereknap,  Ünnep

Divatbemutató

Egy vendégség alkalmával kedves barátaink kislányának öltöztetős kifestőt vittünk ajándékba. A meglepetés akkor ért, mikor 9 éves nagylányom :-), szintén akart olyat. Megmondom őszintén, nem gondoltam, hogy ez őt még érdekelheti. Ovis korában sokszor játszottunk öltöztetős babával (fa, illetve mágneses kivitelben), de mostanra ez feledésbe merült.

SAM_2465

Azt is kitudakoltam, hogy mit szeretne vele: ruhákat akar tervezni a babáknak. Milyen jó ötlet! Így nekiláttam keresgélni, öltöztetős baba ügyben. Gyereknapra kiváló ajándék lesz.

A legjobb választás egy leendő divattervezőnek az lehet, ha egy babára saját tervezésű, készítésű ruhadarabot adhat. Így aztán innen letöltöttem babákat, melyek közül kettőt nyomtattam egy A4-es oldalra. Ebből 20 -30 darabot érdemes nyomtatni. Az oldalakat szétvágtam, majd kerestem mindenféle anyagmaradékot, szalagot, szalvétát, színes, mintás papírt, tortapapírt, gyöngyöket.

SAM_2439

Ezekből lehet majd megtervezni, kiszabni a baba ruháit.

Az egészet beteszem egy csinos papír mappába, ragasztóval, ollóval együtt. És már készen is van a kis divattervező csomag. Már alig várom, hogy átadjam! 🙂

SAM_2450

Érdemes egy mintalapot is beletenni, ahol a baba már készen van. Na, itt már csak a képzelet szabhat határokat: gyöngyből fűzhetünk neki nyakláncot, a tortapapírból csinos csipkés blúz lehet, az anyagdarabokból, mintás papírból szabhatunk ruhákat, sapkát. Ezeket a ragasszuk a babára. Préselhetünk virágot is, ez is díszítheti a kis papírmodellt. És persze lehet színezni, festeni, rajzolni is.

SAM_2461

A legjobban sikerült alkotások akár képkeretbe is kerülhetnek és díszíthetik a kis tervező szobáját.

1

Ha beírjuk a keresőbe, hogy papír öltöztetőbaba, vagy paper doll, rengeteg letölthető babát találunk, akár teljes ruhatárral.  Itt egy nagyon klassz gyűjtemény, mindenféle babákkal.

Ha a klasszikus babát választjuk, érdemes kartonlapra ragasztani, vagy laminálni, hogy tartósabb legyen. Vagy mágneslapokra is ragaszthatjuk és pl. a hűtőn lehet öltöztetni. Nagyon jó akkor is, ha az évszakok kerülnek elő az ovis, kisiskolás korosztálynál, mert az évszakoknak megfelelően öltöztethetjük fel a babát.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük