inspiráció,  öko,  újrahasznosítás

Hogyan kerül a bringa az asztalra?

Lámpák biciklialkatrészekből, környezetbarát design egy kreatív magyar tervezőtől.

Szeretnék nektek megmutatni egy olyan lámpát, amelybe rögtön beleszerettem, és szerintem a ti kedvencetek is lesz.

Bike_lamp_strawberry

Ugye? Egyedi újrahasznosítási ötlet, jópofa kialakítás. A színeket te állíthatod össze kedved szerint, és ami nekem még igazán tetszik, hogy a lámpa a fékkar meghúzásával kapcsolható.

A lámpa Belső Péter nevéhez kötődik.  A kerékpáros asztali lámpa prototípusát Péter 2013-ban tervezte iskolakezdő kislányának, aki – egészen addig – nem nagyon szeretett az íróasztalnál ülni. Az első megrendelések később a baráti körből érkeztek, az ő kívánságukra kezdett különböző színű modelleket készíteni. Az Industrial Kid-et 2015-ben két üzlettárssal alapította.

industrialkid_menta1

Az Industrial Kid február 22-én indította el Byke me home elnevezésű kampányát az Indiegogo oldalon, azzal a céllal, hogy a tömeggyártás megvalósításával minél több ember otthonába bekerülhessen a bringalámpa.  A kampány 2016. április 6-ig tart, ne maradj le Te sem!

Ismerjük meg kicsit az alkotót is!

Péter, mi az, amit fontosnak tartasz magadról elmondani?

Budapesten születtem és nőttem fel. Az egész pályafutásom alakulása véletlenek láncolatának köszönhető. Voltam karikaturista, első és egyetlen könyvborítómat egy evangélikus hittankönyvhöz rendelték még 22 éves koromban. 17 évnyi aktív edzősködés után felvételiztem a Testnevelési Egyetemre, ahol rekreációturizmusból diplomáztam.

Több más vállalkozás arculatának megtervezése után döntöttem úgy, hogy saját brand-et építek, és kedvenc időtöltésemhez, a kerékpározáshoz kapcsolódóan tervezek használati tárgyakat.

industrialkid_piros3

Miért éppen bicikli?

Az Industrial Kid alapötlete egy bordás szíjjal hajtott kerékpár építésekor merült fel. A fel nem használt alkatrészekből (kerékpárlánc és fogaskerekek) terveztem az első lakberendezési és használati tárgyaimat.

Mit tartasz fontosnak az általad tervezett tárgyakkal kapcsolatban? Mi a tárgy üzenete?

A játék. A mozgás szeretete. Tisztelgés a régi mesteremberek előtt, akik maradandó tárgyakat alkottak, amikor még nem volt tömegtermelés.

Kell-e, hogy a biciklinek, amiből a lámpáid, lakberendezési tárgyaid készülnek, egyénisége legyen, vagy egy tucat-bringából is készülhet design tárgy?

A megnövekedett érdeklődés miatt szükséges az állandó beszerzési forrás és az alvállalkozók bevonása. Az egyedi tervezés mellett megjelentek a kis szériában gyártott darabok és állandó kollekcióból válaszhatók ki az alapmodellek.

Emellett természetesen egyedi igényeket is kiszolgálunk. Ha valaki a régi versenykerékpárjából, vagy a nagypapája bringájából szeretne maradandó emléket készíttetni, a megrendelővel együtt találjuk ki a legjobb megoldást.

Mi inspirál?

Bármi. Egy látvány, egy hangulat, vagy egy konkrét tárgy is.

Mire vagy a legbüszkébb eddigi életedből?

Privát életben a gyerekeim gondolkodásának alakulására, amire remélem, hogy hatással voltam. A szakmai életben arra, hogy olyan emberek tekintenek partnernek, akikre felnézek.

Most megy egy játék az egyik közösségi portálon, amelyen 5, 15 évnél régebbi képet kell megosztanod. Te milyen fotókat osztanál meg?

A Facebook-on nem játszottam a 15 éves fotós játékban. Szerencsére eddig senki nem akart kihívni. 🙂

Nem meglepő módon mindegyik valamilyen sporthoz kapcsolódik:

1997-ben még a lovas korszakomat éltem – összesen kb. 10 évig jártam erre-arra lovagolni, mindig csak a szórakozás miatt, leginkább terepen.

1997

1998-ban próbáltam a bungee jump-ot egy 50 m-es daruról.

1998

1999-ben ismerkedtem a vitorlázással – ez távoli szerelem maradt, mert idő hiányában nem tudott elmélyülni a kapcsolatunk.

1999

2000-ben már rutinos félmaraton futó voltam (ez volt az 5., vagy 6. versenyem ezen a távon).

2000

2001-ben a Hungaroringen futottam maratont – hideg is volt, unalmas is, jobban szeretem a változatosabb helyeken futást.

2001

Mi lennél, ha tárgy lennél?

Egy celeste színű Bianchi bringa a 80-as évekből. Egy 1968-as Vespa Primavera. Forrest Gump rákhalász hajója.

Van-e kedvenc mondásod, mottód?

„Csak azok fejlődnek, akik szüntelenül gyakorolnak.” (Morihei Ueshiba, az aikido megalapítója)

Melyek azok a holmik az otthonodban, amit biztosan magaddal vinnél, ha csak 5 dolgot vihetnél magaddal?

  1. A gyalupadom.
  2. A körfűrészem, ami gyalugép és eszterga egyben.
  3. A laptopom, ami a tervezés és a marketing elengedhetetlen eszköze.
  4. A jelenleg építés alatt álló bringám.
  5. A tabletem, amin rajta van a könyvtáram jó része.

Bike_lamp_donut-1

Kikkel dolgozol együtt, kikből áll a csapatod?

Két üzlettársam, akik leveszik a vállamról az üzleti háttér, a pénzügyi tervezés és a forrás teremtés gondjának tetemes részét. A kolléganőm, aki az asszisztensem és nélküle a napjaim nagy részét kutatással, levelezéssel és telefonálással tölthetném. És a feleségem, aki a szövegírásban, a PR-ban nélkülözhetetlen.

Jelenleg min dolgozol?

A fékkarral be- és kikapcsolható modell sorozatgyárthatóságának megteremtésén és az engedélyeztetésén, illetve a csomagolás megtervezésén.

Február 22-én indítottuk a közösségi finanszírozás kampányunkat az Indiegogo-n, amiből a sorozatgyártáshoz szükséges kapacitás bővítés és a külföldi piacokra lépéshez szükséges marketing költségeit szeretnénk finanszírozni.

kampány2

Miben különbözik ez a kollekció a korábbi alkotásaidtól? Kiknek szánod? Van-e valamilyen története a nevének, miért ez a brand név?

2-3 évvel ezelőtt kizárólag reciklált alkatrészekkel dolgoztam. Ez a kollekció CE tanúsítvánnyal rendelkező termékekből áll és kereskedelmi forgalomban szándékozunk értékesíteni.

Kezdetben 9to5 workshop néven készültek az alkotások, ami egy korábbi munkáltatómnak szánt üzenetből jött (rendes ember 9-től 5-ig dolgozik). Ez persze csak a szándék, de más, ha a saját munkáltatóm vagyok (időnként nehezebb).

A kereskedelmi forgalmazáshoz könnyebben megjegyezhető nevet kerestünk, ami utal a játékosságra (minden pasinak kell játszótér). Nem mellesleg egyik kedvenc zeneszerzőm, Jean-Michel Jarre egyik lemezén egy tétel címe is.

industrialkid_arany2

 Hogyan képzeled el magad 5 év múlva?

Egy világszerte kapható márka és termékcsalád kitalálójaként és tervezőjeként.

 Copper_02

Csak annyit mondhatok, hogy drukkolunk az Industrial Kid-nek! Ha Te is hozzájárulnál a sikeréhez, vagy szeretnél egy ilyen lámpát Early bird áron, ne habozz, csapj le rá itt!

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük