inspiráció,  otthon

Reformszuvenírek a láthatáron: tányérfrizbi, nád szívószál, kürtőskalács ragszalag

Új, eszméletlenül kreatív terméksorozat, ha valami budapesti ajándéktárgyra vágynál.

Gellért fürdős zuhanyfüggöny

Sátor Dénes neve nem ismeretlen  azok számára, akik a hazai designt és a kreatív ötleteket figyelemmel kísérik, hiszen az ő nevéhez fűződik az EggMap, a jópofa tojástérkép ötlete is.

Dénest különösen a szívembe zártam, hiszen egyszerre voltunk jelöltek a Highlights of Hungary 2015-ön, az év legkreatívabb projektei között: ő az EggMap térképpel, mi pedig huszonegyen A nagy DIY könyvvel.

Most újra hallat magáról, immáron Tamás fivérével kiegészülve: elkészítettek egy nagyon jópofa, humoros, budapesti szuvenírsorozatot, mely a HUNCUTS nevet viseli.

Mondanom sem kell, én azonnal beleszerettem ezekbe a tárgyakba, azt meg külön díjazom, hogy használati funkciójuk is van, és nem a kacatok és a csetreszek népes táborát erősítik.

A HUNCUTS-ról Dénest kérdeztem:

Mi a termékek mögötti filozófia?
A HUNCUTS elnevezés egyrészt arra utal, hogy a magyar kultúrából vágunk ki egy-egy szeletet, amit szeretnénk egy teljesen új formában megmutatni, másrészt pedig a tárgyak játékosságát, humoros jellegét próbálja megfogni.

Magyar szuvenírek, de egy kis csavarral. Számunkra fontos volt, hogy ne csak magyaroknak legyenek humorosak, hanem külföldiek számára is érthető legyen az üzenet.

Hogyan született meg a design?
Először az EggMap kapcsán ismertük meg részletesebben a magyarországi szuvenír piacon kínált emléktárgyakat, amik azonban – néhány terméktől eltekintve – többségében vagy nem képviselik igazán a magyar kultúrát, vagy ha igen, akkor azt nem feltétlenül 21. századi formában.

Piknikelj Szinyei-Merse Pál festményét ábrázoló piknik takaróval.

Innen indult ki az a felvetés, hogyan tudnánk egy saját termékvonallal erre a jelenségre választ adni. Nagyon sok kutatás és ötletelés után születtek meg ezek a tervek végül.

Kiknek szánjátok, ajánljátok ezeket az ajándéktárgyakat?
Több tárgyról van szó, úgyhogy elég széles az érdeklődési kör is, de elsősorban olyan magyarországi vagy külföldi fiataloknak, akik szeretik az országot, és szeretnének egy alternatívát a hagyományos szuvenírek mellett. Bárkinek izgalmas lehet, aki olyan terméket keres, ami jobban kommunikálja a magyar kulturális esszenciát, és mellette szeret egy jót nevetni.

Ha valakinek megtetszett, hol tudja megvásárolni, megrendelni?
Várhatóan október végén indul a webshopunk, illetve ekkortól kerülhetnek a boltokba is a termékek. Addig is érdemes követni a Sator Space facebook oldalát, hogy senki se maradjon le a pontos dátumról és egyéb hírekről.

Tervezitek-e bővíteni a kínálatot?
Igen, rengeteg más tervünk van még, amit a jövőben szeretnénk megvalósítani, nehéz is volt az elején leszűkíteni a listát a most bemutatott tervekre.

Lesznek-e vidéki épületekhez, nevezetességekhez kapcsolódó termékek is?
Tervben vannak ilyen elképzelések is, a jelenlegi termékvonal Budapestre koncentrál, majd később jöhetnek a vidéki városok is, különösen, ha látjuk, hogy lenne rá igény.

Fotók: HUNCUTS

Szép napot!
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

2 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük