csináld magad,  DIY,  öko,  otthon,  újrahasznosítás

Régi farmerből őszi dekoráció? Így készítheted el

Újrahasznosított dekoráció, házilag.

Beköszöntött az igazi, hűvös ősz, reggelente már elkel a kabát is, így aztán hétvégén gyorsan átnéztem a gyerekek ruháit, mi az, ami még jó, és mi az, amit kinőttek már.

A kisfiam imád focizni, igazi grundfocit játszanak az iskolaudvaron. A legjobban cselezni szeret, amit a nadrágok térde bán legtöbbször. Ami még jó méretű, azt meg szoktam foltozni, ami kicsi, abból rövid nadrág lesz nyárra- mert általában állítható bőségűek ezek a nadrágok.

Szóval, adottak voltak a levágott nadrágszárak, és az is tervben volt, hogy készül majd őszi dekor….


A makramés levelekkel gyakran találkozni most az enteriőrökben, azok ihlették ezt a kicsit bohókás dekorációt.

Első körben rajzoljunk egy levélformát a farmerra. Én csak úgy szabadon rajzoltam, de a neten találunk leveles sablonokat is.

Kétféle irányban rajzolhatunk: ezzel lehet befolyásolni a levél színét. Ami fontos, hogy az adott száliránnyal mindig párhuzamosan rajzoljunk, mert így tudjuk szimmetrikusan lebontani a a farmert.

Én az egyik iránynál az eredeti varrást vettem a levél szimmetriatengelyének.

Itt aztán már nincs más dolgunk, mint bontogatni. Ha elegendő levelünk van, akkor varrjunk natúr madzagot a levélformához, ezt díszíthetjük gyönggyel is.

Majd rögzítsük a farmerleveleket  egy gallyra, vagy farúdra.  Nekem ez okozta a legtöbb gondot, mert túl kócosak voltak a madzagjaim,  így végül  kétoldalú ragasztó segítségével erősítettem a fonalat a fához.

Készen is vagyunk, mehet a dekoráció a falra.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük