recept

Sütőtökös, fűszeres latte házilag

Egy új barátság kezdete.

A  kávé illatára ovis koromból emlékszem először, ez ébresztett reggelente, ahogyan  bebújt a kulcslyukon, egyenesen az orromba. Persze ekkor még csak az illatát szerettem, és ez nagyon sokáig így maradt.

A következő lépés a latte, capuccino volt, mikor az akkor még létező, különleges hangulatú Morik Café-ban megkóstoltam ezeket, megértettem, mi ez a felhajtás a kávék körül.

Bár a sütőtököt szeretem, valahogy a kávéban nem tudtam elképzelni, ismét sok év kellett, mire kipróbáltam ezt a verziót. És azt kell, hogy mondjam, hogy bizony ez egy új barátság kezdete.

Szóval, aki esetleg ódzkodott ettől az őszi, melengető italtól, ne tegye, tényleg nagyon finom, krémes, és isteni.

Hozzávalók (egy adaghoz):

180 ml teljes tej

2-3 evőkanál sütőtökpüré (ízlés szerint)

késhegynyi (aki fűszeresebben kedveli: 1/4 tk) őrölt fahéj

késhegynyi (vagy 1/4 tk) őrölt gyömbér

késhegynyi (vagy 1/4 tk) őrölt szerecsendió

méz

1 adag erős espresso

Tetejére: tejszínhab,  karamell öntet (opcionális)

A  tejet és a fűszereket a sült sütőtökkel egy lábasban felmelegítjük, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ízlés szerint édesítjük, hozzáöntjük a kávét. A tetejére mehet tejszínhab, és karamellöntet.

Igazándiból nem lesz sütőtök íze, az inkább a krémes állagot adja meg neki, és a fűszerek ízvilága jelenik majd meg a tejeskávéban.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük