Sütőtökös, fűszeres latte házilag
Egy új barátság kezdete.
A kávé illatára ovis koromból emlékszem először, ez ébresztett reggelente, ahogyan bebújt a kulcslyukon, egyenesen az orromba. Persze ekkor még csak az illatát szerettem, és ez nagyon sokáig így maradt.
A következő lépés a latte, capuccino volt, mikor az akkor még létező, különleges hangulatú Morik Café-ban megkóstoltam ezeket, megértettem, mi ez a felhajtás a kávék körül.
Bár a sütőtököt szeretem, valahogy a kávéban nem tudtam elképzelni, ismét sok év kellett, mire kipróbáltam ezt a verziót. És azt kell, hogy mondjam, hogy bizony ez egy új barátság kezdete.
Szóval, aki esetleg ódzkodott ettől az őszi, melengető italtól, ne tegye, tényleg nagyon finom, krémes, és isteni.
Hozzávalók (egy adaghoz):
180 ml teljes tej
2-3 evőkanál sütőtökpüré (ízlés szerint)
késhegynyi (aki fűszeresebben kedveli: 1/4 tk) őrölt fahéj
késhegynyi (vagy 1/4 tk) őrölt gyömbér
késhegynyi (vagy 1/4 tk) őrölt szerecsendió
méz
1 adag erős espresso
Tetejére: tejszínhab, karamell öntet (opcionális)
A tejet és a fűszereket a sült sütőtökkel egy lábasban felmelegítjük, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ízlés szerint édesítjük, hozzáöntjük a kávét. A tetejére mehet tejszínhab, és karamellöntet.
Igazándiból nem lesz sütőtök íze, az inkább a krémes állagot adja meg neki, és a fűszerek ízvilága jelenik majd meg a tejeskávéban.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.