inspiráció

Itt az IKEA 2019-es katalógusa: központban a rendszerezés

Tíz házasságból három a rendetlenség,  az eltérő  rendszeretet miatt megy tönkre.

Az IKEA-val való szerelmem és kapcsolatunk immáron 18 évre nyúlik vissza, és ennek a hosszú “párkapcsolatnak”az egyik titka, hogy az IKEA-ban mindig találtunk megoldást az aktuális  lakberendezési problémáinkra.

Most például már egy ideje az otthoni rend, és rendetlenség kérdése foglalkoztat, ami nemcsak nekem okoz persze gondot, hanem az emberek 49%-nak: ez utóbbit az IKEA tegnapi sajtótájékoztatóján tudtam meg, amit rendhagyó helyszínen, az áruház tetőteraszán rendeztek meg.

Ezt az eseményt idén is nagyon vártam már, nagyon szeretem böngészni az új katalógust, felfedezni benne az ötleteket, trendeket, és jó azt is megtudni, hogy az egyes fejlesztéseket, újdonságokat mindig alapos kutatások előzik meg.

Az IKEA tetején.

Az itt elhangzott, érdekes előadásokból az is kiderült, hogy a magyarok fele kifejezetten szeret takarítani. A takarítási láz még inkább fokozódik, ha az anyósunk érkezik vendégségbe hozzánk.  A megkérdezettek 68%-a utálja a kuplerájt, kifejezetten idegesíti a rendetlenség.

Az, hogy mi számít annak, az egyedileg változik, de a legtöbbeket  a koszos, ragacsos padló (na, ettől én is visítani tudok),  a mindenhol ottfelejtett zsebkendők,  a széthagyott zoknik,  mosatlan edények, és a házikedvencek szőre frusztrálja.

A kiskedvencünk okozta problémákat, mi, nők, jobban toleráljuk, a párunkkal szemben viszont kevésbé vagyunk elnézőek. Így válhat a rendetlenség állandó vita és akár válás forrásává.

Az emberek nagy része ragaszkodik a tárgyaihoz, a tárgyaknak is szerepe van abban, hogy kötődjünk a helyhez, ahol lakunk. Ezeket viszont megfelelően kell tárolni: az új IKEA katalógus többek között erre is kínál megoldásokat.

Az eseményen élőben megnézhettük, megtapogathattuk a 75 éves IKEA szülinapi kollekciójának, a GRATULERA egyes darabjait. Az 50-es és 60-as, 70-es és 80-as, 90-es és 2000-es évek legnépszerűbb termékei térnek vissza egy limitált kollekció erejéig az áruházba.


A hozzám hasonló rajongók már biztosan nagyon várják a katalógust, ami online augusztus 16-tól érhető el magyarul. Ekkor kezdik meg a postázását is, a katalógusrendelés online regisztrációs űrlapja 2018. szeptember 6-tól lesz elérhető a www.ikea.hu weboldalon. Az áruházakban szeptember 13-tól találkozhatunk vele.

Nem árt viszont a szemfülesség, mivel idén – a környezettudatosság jegyében- kevesebb lesz a nyomtatott példány.


A  sajtótájékoztatóról hazaérve alig vártam, hogy átlapozhassam az új katalógust, de nemcsak én voltam ám rá kíváncsi.

Fotók: IKEA.com, saját

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük