Most a legfinomabb a paradicsom: így rakd el télire
Hétvégén készül nálunk a paradicsomlé, üvegben a szárított paradicsomok, és a lecsó.
Illatos, lédús, édes és savanykás egyszerre. Szépen piroslanak a kertben a kis bokrokon a saját termesztésű paradicsomok.
Júliusban, augusztusban annyit eszünk belőle, amennyit csak tudunk. Nyersen, salátában, pirítóson, sőt magában is.
Mivel most a legjobb a paradicsom, érdemes eltenni télire is. Mutatom, én miket készítek.
Paradicsomlé
A paradicsomléhez Gizi mama receptjét használom (katt ide érte), azzal a különbséggel, hogy tartósítószert nem adok a paradicsomléhez már. Amióta megvan a befőzőautomatám, abban hőkezelem a leveket.
Ha neked nincs ilyen, akkor az üvegeket fertőtleníteni kell: a kimosott és teljesen száradt üveget 100 fokon hevítem a sütőben, majd a megtöltött üvegeket is így lehet dunsztolni.
Ez a sütőben sült paradicsom isteni finom lesz a magvaktól. Télen aztán csak kifőzök egy adag tésztát, ráborítom a paradicsomot, sajttal megszórom és már kész is az isteni vacsora. A férjem kedvence.
Egy csöppnyi Olaszországot varázsolunk mindig az asztalra az olajban eltett szárított paradicsommal.
Házi ciabattára kenve isteni!
Ha paradicsomlevet készítek, ilyen alap is készül, mert imádjuk ezt az ételt, és így gyorsan elkészül majd. A paprika friss, ropogós marad.
Ha pedig valami igazán finom paradicsomot sikerült termeszteni, érdemes eltenni a magját. Csakhogy a paradicsom magját nem elég egyszerűen csak eltenni… Kíváncsi vagy, hogyan kell? Katt ide érte.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.