anyák napja,  csináld magad,  DIY,  Ünnep

Így készíthetsz szülinaptárt!

Akár anyák napjára is, letölthető sablonnal.

Ahogy gyarapszik a család, egyre több szülinapot és névnapot kell az eszünkben tartani. No, persze a kütyük mindenféle alkalmazása jelzi ezeket, ha beállítjuk, de én szeretem a hagyományos dolgokat és a naptáramba írom be a különböző eseményeket.

Persze az lenne az igazi, ha ezek egy helyen lennének és lenne valami csinos szülinapi emlékeztetőm.

Aztán eszembe jutott, hogy évekkel ezelőtt Pankánál láttam egy olyan megoldást, ami nagyon tetszett, így most elkészítettem a saját verziómat.

 Amire szükséged lesz:

letölthető alapsablon

színes papírok

ragasztó, olló

képkeret

Az első dolgom az volt, hogy megszerkesztettem a számítógépen egy alapot a szülinapi girlandoknak, igazából ez volt (nekem) a legtöbb idő, hogy neked már ne kelljen vele bajlódni, letölthető verzióban is feltettem.

Persze, ha van kedved, megrajzolhatod, írhatod az alapot saját magad is: balra a hónapokat, jobbra a hurkokat.

Ezután már csak a szülinapi girlandokat kell kivágni: én színkártya lapjaiból készítettem, de szép színes papír is szuper. A sokféle szín annyira elvarázsolt, hogy bár eredetileg szín-átmenetesre terveztem, végül vidám színes lett.

Persze itt is szárnyalhat a fantáziád és akár színes, vagy monokróm is lehet a dekoráció, ahogy jobban illeszkedik a lakásod stílusához.

A kis háromszögeket felragasztottam, én hagytam üreseket is, egyrészt a további neveknek, másrészt úgy szebbnek találtam. Aztán nagyjából arányosan tűfilccel beírtam a neveket és a születésnapokat.

Amint készen lett, mehetett a keretbe, aztán a falra.

Bár talán pont az anyák azok, akik a legjobban emlékeznek ezekre a nevezetes dátumokra, de egy ilyen szülinaptárnak, ahol a szeretteik jelennek meg, biztosan minden anya nagyon örülne.

Hasonlóan jó lehet egy ovis csoport, vagy osztály gyerekeinek is: kerülhetnek ide az ő név- és szülinapjaik.

Neked milyen ötleted van? Ha elkészítetted, megköszönöm, ha megmutatod.

Szép napot!

A bejegyzés saját© képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük