család,  gyerek,  kísérlet

Kísérletezz otthon: unaloműző tippek gyerekeknek

Látványos kísérletek otthoni alapanyagokkal, videóval.

A vírus és a karantén azt hiszem, mindenki életét megváltoztatta. A volt főnököm jelmondata az  – a Hérakleitosz idézet – volt, hogy egyetlen dolog állandó, az pedig a változás. Ebből pedig kijutott nekünk mostanában.

A karantén  ráébresztett arra, mennyire fontos az együtt töltött idő, és hogy észre vegyük az élet apró szépségeit. Emellett  különleges élmény volt megélni a karantén alatti összefogást, hiszen valahogy eltűnt az életünkből az összetartás, az, hogy idegenek, vagy távoli ismerősök segítik egymást.

Ezért volt nagy öröm, hogy én magam is részt vehettem egy szuper kezdeményezésben, a Telekom HU Digitális Összefogás Programjában, amelynek keretében gyerekeknek készítettem videókat,  melyben otthon is megvalósítható kísérleteket mutatok. 5 videó készült, ötféle tematikával, és rengeteg ötlettel, magyarázattal.

Bár személyesen ritkán mutatkozom a videóimban, most mégis kivételt tettem. Ilyen videókat hanggal, arccal most készítettünk először, a hanghoz nem volt felszerelésünk, és a karanténban nem is sikerült beszereznünk mikrofont, de remélem, azért hasznosnak találjátok és szeretni fogjátok majd.

Életre kelt rajzok

Gyerekkoromban imádtam a Varázsceruza című rajfilmet, amikor a kisfiú és a kutya a problémákat egy ceruza segítségével oldják meg. A megrajzolt dolgok egyszerűen életre kelnek. Na, ez jutott eszembe a következő kísérlet elvégzésekor is.

Varázslat az üvegben

Minden az, aminek látszik? Ebből az optikai kísérletből kiderül.

A sétáló víz

A víz képes szűk, keskeny térben is mozogni, ha pedig elindul, csodákra képes. Virágokat nyit, és színeket kever. És azt is megtudhatjátok, mi ennek az oka és a jelentősége.

Legyél te is festékgyártó!

Készítsünk közösen pufifestéket, majd ha már jó sokat festettünk, utánajárunk a festék kémiájának is.

Csapjunk a sűrűjébe!

Melyik a sűrűbb anyag? Mit jelent, hogy az egyik anyag sűrűbb, mint a másik?

Szép napot!

Anikó

A bejegyzés  saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük