DIY,  karácsony,  öko,  Ünnep

Ünnepi dekorációk papírból újrahasznosítással -videóval

Környezettudatos készülődés az öko karácsony jegyében.

Újságpapírból rendszeresen készülnek nálunk dekorációk, és régi, sérült könyvekből is. Korábban az előszoba megújításkor szelektáltam a könyveimet, melyek egy részét elajándékoztam, került a helyi könyvtár elvihető polcára is belőle, és volt, amelyik a falra került, tapétaként.

Nemrégiben egy antikváriumból vásároltam online, ahonnan 4 egyéb könyvet is küldtek a megrendelt mellé. Mivel nem volt rájuk szükségem, és olvasni sem szerettem volna őket, ünnepi dekorációkat készítettem belőlük.

Most 3 ötletet mutatok videóval, 2 nagyobbat, melyből csodaszép dekoráció készülhet és egy kisebbet, mely jól mutat majd a karácsonyfán.

Óriáscsillag dekoráció papírból

Látványos, skandináv stílusú csillagokat készíthetünk könyvlapokból. A papírtasakos csillag készítését megosztottam már korábban, ez inspirálta ennek a verziónak a készítését. A papírlapokból ugyanis először kis tasakot hajtogattam, majd ezeket összeragasztva, formázva jön létre a nagy méretű csillag.

A csillag mérete a papírlapok méretétől függ. A kis tasakok készítéséhez érdemes sablont használni, így meggyorsíthatjuk a hajtogatást és egyformák lesznek a tasakok is. Ehhez használhatjuk egy kartondoboz anyagát is.

3D hópehely

Pontosan 7 éve mutattam először ezt a hajtogatást, és mivel 7 évente változunk, itt volt az ideje megújítani ezt a papírdekorációt: most újrahasznosított papírból készült.

Karácsonyi angyal – karácsonyfadísz papírból

Most ez a az angyalka a legkedvesebb számomra, egyszerűségével, bájával elvarázsolt. Igazi 5 perces projekt az elkészítése, így jó közös program lehet gyerekekkel is.

A kulisszák mögött: a papírdekorokat a parkban is fotóztuk, pont egy esős napon, egy félórás esőszünetben. A fenyőkről a nyakunkba zúdult a víz, és a szél sem volt barátunk, mert erősen meglengette a papírdekorokat. Közben jót nevettünk.

Szerencsére a díszek nem áztak el, egyedül a papírcsillagre került néhány vízcspp- ezt a szemfülesek a videóban ki is szúrhatják.

Fotók: saját! R

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Az Instagram oldalamat itt találod.