Karácsonyi mézeskalácsos linzer
Szponzorált tartalom
Kell-e karácsonyibb keksz annál, mint az illatos, mézeskalács fűszeres, karácsonyfa alakú linzer, amit színes cukorkák díszítenek?
Képzeljük el azt a pillanatot, amikor beleharapunk az omlós, illatos kekszbe, majd jön a roppanás, és a csokikrém. Igazi gyerekmenyország, felnőtteknek pedig egy kis időutazás, ha franciadrazséból készítjük.
A tészta a klasszikus 3:2:1 fajta, egy kis fűszeres csavarral, és cukorkákkal. A Lidl saját márkás alapanyagait vettem meg hozzá, ezeket használjuk rendszerint, most még a matricákat is gyűjtjük, hogy meglegyen Széll Tamás szakácskönyve is. Eddig az összes itt sorakozik a konyhában, nagyon szeretem ezeket a recepteket.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
0,5 citrom héja
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék (opcionális)
1 csipetnyi só
A lisztet összekeverjük a sóval, porcukorral, fűszerekkel, majd a kockára vágott vajjal elmorzsoljuk. Fontos, hogy a vaj hideg legyen, és lehetőleg gyorsan dolgozzunk. Mehet hozzá a tojássárgája is és az összegyúrt tésztát egy tálban lefedve egy félórára a hűtőbe tesszük.
TIPP: Én 1-2 csepp citromolajat szoktam használni, ha nincs itthon citromhéj. Csak az élelmezési célra is alkalmas citromolajat használjunk.
Ha kifagyott, kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk a mintát. Erre mehetnek a cukorkák, mint karácsonyfadíszek.
170 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük: így szép világos marad.
A sütés hatására a színes cukorkáknak semmi bajuk, egy-két cukormáz repedt meg egy nagyon kicsit.
Örömteli készülődést!
Ezt a posztot a Lidl Magyarország szponzorálta. Köszönjük a megkeresést és az együttműködést. A posztban szereplő vélemény anapfenyillata.hu sajátja.
Szép napot! A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡