otthon

Modern skandináv stílus: IKEA áprilisi újdonságok

Idén áprilisban az IKEA felfrissíti az otthoni életet. A hónap egyik fő témája a modern skandináv stílus, különös tekintettel a textíliákra.

1

A termékek közül kiemelkedik modern szőnyegek és kanapék sokasága, a gyerek számára pedig rengeteg új babatextíliával és gyermekbútorral találkozhatunk.

2

Ezt a stílust az egyszerűség, természetes anyagok, organikus formák jellemzik. Bár sokan azt gondolják, hogy a skandináv stílus csak fehér falakkal elképzelhető, ez azonban nem igaz, skandináv jellegzetesség a tört, pasztell színek alkalmazása is. Kedvelt a galambszürke, bézs, pasztellkék. Az ilyen színek mellett megjelenő zöld erősen díszít.

6

A Mölltop térkép és tábla is egyben, a fekete részekre krétával nyugodtan rajzolhatunk. Máris a kedvencem!

15

A Pjatteryd üzenőfal ha akarom, kép, ha akarom, üzenőtábla, ha akarom, inspirációs fal. Egy biztos: akarom! 🙂

16

17

A meghitt, kényelmet ígérő, természetes bútorok közé természetes hatású szőnyegek illenek. Mint a Sattrup, ami a tervezője szerint olyan megjelenésű, mint egy szántás. És tényleg, nem is rossz a hasonlat. 🙂 Vessük bele magunkat.

Érdekessége még, hogy a szizál mellett az Agave növény rostjait is tartalmazza, és újrahasznosítható.

4

A sok szőnyegújdonság közül nekem a kedvencem a Tilst szőnyeg, ami szizálból és jutából készült, és színes fonalak teszik igazán vidámmá.

5

13

A Flisat gyerekszoba bútorok fenyőből készülnek, és az IKEA svéd gyökereihez nyúlnak vissza. A 3-12 éves korosztálynak készített bútorok együtt nőnek a gyerekkel.

Nekem nagyon bejönnek a natúr gyerekszekrények, székek, asztalok, mivel ezek mellett nagyon jól mutatnak az egyébként erősen színes gyerekjátékok.

3

Ráadásul ezek a bútorok lehetővé teszik, hogy saját ízlésünknek, fantáziánknak megfelelően egyedivé varázsoljuk őket. A gyerekekre biztosan számíthatunk!

14

10

11

12

Szerinted a Mattram textil tervezőjének, a finn Nina Aalto-nak van macskája? 🙂

7

9

8

Kis terekbe ideális a Hindö ültetőasztal, mert egy kis kertészkedés nem hiányozhat a mindennapokból.

18

19

Nálunk a kisfiam a fő elemfogyasztó, rengeteg olyan játéka van, amibe elemet kell tenni. Így mi már egy ideje  újratölthető akkumulátorokat használunk, amik nemcsak gazdaságosabbak, de a környezetbarát megoldást jelentenek. Nem csoda, hogy ismét megjelent egy ilyen család az IKEA kínálatában.

Ebben az elemtöltőben 12 akkumulátor tölthető, és úgy néz ki, mintha csak egy könyv lenne.

20
Storhögen elemtöltő
21
Ladda tölthető akkumulátor

Nekem már megvannak a kedvenceim. És neked? 🙂

Fotók: Ikea.com

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.