család,  gyerek,  játék,  öko,  újrahasznosítás

5 perces DIY: gyümölcstál PET palackból

Ha szeretnénk, hogy a gyerkőc megegye a gyümölcsöt.

Vannak jó étvágyú gyerekek, és vannak az enyémek. 🙂

Na, persze biztosan borúsabban látom a dolgot, hiszen az ovi történetében az én lányom volt az első, akinek –  miután szó szerint semmit sem evett meg az oviban – engedélyezték, hogy kiírassuk az ovis menzáról, ha létezik ilyen fogalom egyáltalán. Vihettünk kaját.

Persze, mire ezt a procedúrát lezongoráztuk, és az összes óvó néni tanúskodott, hogy tényleg, ez a gyerek semmit sem eszik, ami az oviban készül, addigra valahogy a lányom rákapott az ovis kosztra. Na, nem nagyon, csak annyira, hogy  így minden maradjon a régiben.

01_img_2380k

Bevetettem már sokféle trükköt: az egyik, ami a legjobban bejött nálunk, az ételek átnevezése. Például a reggeli zabpehely tejjel nálunk kalózreggeli. Abból az időből való, amikor nagy kalózrajongóak voltak, és megbeszéltük, hogy a kalózoknak sok energiára van szükségük a hajózáshoz, azért esznek ilyen kaját.

Legutóbb a barátnőm jóvoltából ettek túrógombócból is. Ha hiteles akarok lenni, akkor nagy kezdőbetűvel kezdtem volna, hiszen Túrógombóc, egy malac, pontosabban disznó volt, akinek tepertőjét ilyen név alatt szívesen falatozták.

order-now-to

A másik módszer, ami néha bejött, a vizuáltuning volt, ilyenkor, ha sikerült eltalálni a tálalást, egészen jóízűen falatoztak. Különösen a kisfiam díjazta a vicces ételszervírozási megoldásokat.

Hirtelen, hogy ide értem az írásban rájöttem, hogy az 5 percből 2 perc el is telt, így a maradék időben arra buzdítlak titeket, hogy készítsetek ti is ilyen  újrahasznosított gyümölcsös tálkát, és falatozzátok együtt jóízűen a szóló szőlőt, mosolygó almát.

A készítés menetét a babaszoba.hu-n megjelent cikkemben találjátok.

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük