recept

5 utánozhatatlanul finom és puha palacsintatészta recept

Ma van a palacsinta világnapja, ma mindenképpen ennünk kell egy palacsintát!

Palacsintát állítólag már az ókoriak is készítettek, és ma is az egyik legkedveltem desszert, szinte minden nemzetnek megvan a saját palacsintája. Így nem véletlen, hogy a palacsintának is van világnapja, ami egy mozgó dátumú ünnep és húshagyó kedden van, ekkor, még a böjt előtt utoljára bűnözhetünk is.

Úgyhogy palacsintasütésre fel!

Érdekes módon a palacsintasütést már elég korán, az általános iskolában tanultam meg: egy főzős technika órán mutatta meg az osztályfőnököm, a recept a klasszikus Horváth Ilona-féle volt, amit azóta is használok. Persze, ezeken túl sokféle receptet is kipróbáltam, mutatom is a beváltakat:

Klasszikus, puha, lágyan omló, bögrés recepttel: az elronthatatlan

Na, ez az, amit még az általánosban tanultam: azóta bögrésítettem, hogy még gyorsabban bekeverjem. Ez alapján a férjem is megsüti a palacsintát a gyerekeknek! Recept itt!

Mennyei és a leglágyabb: kefíres bögrés palacsinta

Kicsit munkásabb, mint az előző, de utánozhatatlanul lágy és nálunk ezt a receptet elfogadta a palacsintás királyok bizottsága. Recept itt.

Bécsi túrós palacsinta

A túrós palacsinta finom, ez nem kétséges, de ez az illatos vaníliás öntettel nyakon öntött, sült verzió, na hát ez káprázatos!

Recept itt!

Pikáns, sörös verzió

A férjem nagy palacsinta és sör rajongó, így két legyet ütök vele egy csapásra.

Recept itt.

Palacsinta egészségesen, 2 hozzávalóból!

Tényleg nagyon egyszerű, finom és ráadásul egészséges is, így kiváló tízórai, uzsonna lehet az örökmozgó gyerekeknek, bár ne számítsunk klasszikus palacsintára, he ezt készítjük.

Recept itt.

+1 Szalaszendi krumplilángos

Bár nem a mi klasszikus palacsintánk, de lapos, kerek és sós és kihagyhatatlan. Réges-régi recept szerint.

Ugye, hogy a palacsinta megéri a fáradozást. 🙂

Szép napot!

Fotók: saját ©

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük