recept

Mennyei és egyszerű: kefíres bögrés palacsinta

Könnyed, puha, kefires palacsinta, amiből nem lehet eleget sütni.

Nem tudom, nálatok mi a helyzet, de nálunk palacsintás királyok laknak, akik mindig, minden mennyiségben meg tudják enni a palacsintát. Van egy alapreceptem a Horváth Rozi szakácskönyvéből, amit szívesen sütök, de időnként előkerül egy-egy új recept, melyet a bíráló bizottság elé terjesztek. Jelentem, ezt a receptet elfogadta a palacsintás királyok bizottsága. 🙂

1

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 2 kefíres pohár forró víz
  • 2 pohár kefir (175 g)
  • 2 kefíres pohár finomliszt
  • 2 csipet szódabikarbóna
  • 2 evőkanál cukor
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

3

Elkészítése:

A tojást a sóval habosra verjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a forró vizet, majd a kefírt, közben habosítjuk.

A tojásos keverékhez hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a többi hozzávalót és csomómentesre keverjük.

Én egy kb. 26 cm-es palacsintasütőben sütöttem (picit olajjal kikenve a sütőt), ebből kb. 12 db palacsinta lett, amit a gyerekek mind megettek. 🙂

Egy felet sikerült letesztelnem: puha, könnyed, igazán finom palacsinta. 🙂

2
A recept innen.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük