Mennyei és egyszerű: kefíres bögrés palacsinta
Könnyed, puha, kefires palacsinta, amiből nem lehet eleget sütni.
Nem tudom, nálatok mi a helyzet, de nálunk palacsintás királyok laknak, akik mindig, minden mennyiségben meg tudják enni a palacsintát. Van egy alapreceptem a Horváth Rozi szakácskönyvéből, amit szívesen sütök, de időnként előkerül egy-egy új recept, melyet a bíráló bizottság elé terjesztek. Jelentem, ezt a receptet elfogadta a palacsintás királyok bizottsága. 🙂
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1 teáskanál só
- 2 kefíres pohár forró víz
- 2 pohár kefir (175 g)
- 2 kefíres pohár finomliszt
- 2 csipet szódabikarbóna
- 2 evőkanál cukor
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojást a sóval habosra verjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a forró vizet, majd a kefírt, közben habosítjuk.
A tojásos keverékhez hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a többi hozzávalót és csomómentesre keverjük.
Én egy kb. 26 cm-es palacsintasütőben sütöttem (picit olajjal kikenve a sütőt), ebből kb. 12 db palacsinta lett, amit a gyerekek mind megettek. 🙂
Egy felet sikerült letesztelnem: puha, könnyed, igazán finom palacsinta. 🙂
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.