ajándékötlet,  csináld magad,  DIY,  kőkaspó

Betondzsungel avagy kőkaspó házilag

Semmi dráma, semmi mélyinterjú. Egyszerűen kőkaspókat készítünk, mert a beton új formában, újraértelmezve ismét ott van a kertekben, és a belső terekben. De már sokkal szebb.

https://www.marthastewart.com

Nagy betonozás volt nálunk és maradt a készrekevert betonból, ezért egy gyors elhatározással kőkaspót készítettem. A betonhoz kis mennyiségben tőzeges kerti földet kevertem (ettől kissé rusztikus lesz), majd elővettem két műanyag virágcserepet (egy kisebbet és egy nagyobbat). A nagyobb aljába beletettem a betonmixet, majd ráhelyeztem a kisebb edényt, és a körben a fal mentén kitöltöttem betonnal. Az edényeket olajozhatjuk, vagy folpack-kal béleljük ki, hogy könnyen szét lehessen majd szedni. A belső edénybe tehetünk nehezéknek kavicsot, ha hígabb a betonunk. Ezután csak várnunk kell, illetve locsolgatni a betont legalább egy hétig, hogy nehogy hirtelen kiszáradjon.

Aztán jöhet bele a virág (én kaspóként használtam):

Na, nektek azért nem kell egy tartálykocsi betont megvenni 🙂 , használhatunk hobbibetont is és találtam olyan receptet is, ahol 1 rész cementhez 3 rész homokot adtak, illetve elterjed az 1 rész tőzeg, folyami homok, cement és víz kombináció is, de mivel mind a homok, mind a cement, mind a tőzeg eltérő minőségű lehet, ezzel érdemes kísérletezgetni.
A betont színezhetjük is, például különböző vasoxidokkal.
Ha valaki rusztikus megjelenést szeretne, kenegesse a kaspó felületét élőflórás joghurttal, előbb-utóbb megjelennek rajta a kis zöld jövevények.
A formákat tekintve nagyon változatosak lehetünk, ilyen formán újrahasználhatjuk a különböző flakonokat is.
A kaspók jól mutatnak a kertben, teraszon, erkélyen is.

Szép napot!

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük