recept

Mézes gyömbéres elixír

Csodákra képes a méz és a gyömbér együttes keveréke.

 

A hétvégi  napsütés kicsalogatott minket is, egy kis kirándulásra és óriási – na jó, csak nekem volt az, így a téli tespedés után – sétákra csábított.

Aztán még vadul székfestésbe is kezdtem, és a tetőteraszon is használt vendégszékünk megújítása annyira fellelkesített, hogy egy kis napfürdőt is vettem a házak felett, a fák lombjai társaságában.

A napsütés azonban csalóka volt még, én pedig túl bohó, így aztán sikerült összeszednem egy jó kis náthát.

Bár a betegségnek sosem örülök, ez most valahogy még rosszabbul esett, mert a szívemben már tavaszt éreztem. És mivel túl nyűgös is vagyok, a férjem zokszó nélkül hozott egy darabka gyömbért, hogy egy jó kis mézes-citromos-gyömbéres csípősséggel öblögessem a bacikat.

Ezt az elixírt én lassúprésben készítem legtöbbször, az összes hozzávalót kisajtolva,  ha viszont jó erős verziót akarok készíteni, akkor a gyömbért utólag beleturmixolom. Szóval ez volt most is a terv, a citromot viszont a férjem elfelejtette: helyette narancsot hozott.

Így aztán narancs-gyömbér-méz smoothie készült a boszorkánykonyhámban:

4-5 db narancs (savanyú)

egy kisebb darab gyömbér

1 ek méz

Az arányok persze tetszőlegesen változtathatók.

A náthás nyavalyák elűzésében kiváló és én még az ízét is nagyon szeretem.

Szép napot!

Fotók: saját ©

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük