inspiráció,  karácsony,  Ünnep

Egész évben használhatod az IKEA új, 2017-es téli kollekcióját

Élvezd az ünnepet. Egész évben.

Tegnap délelőtt a hideggel együtt megérkezett az IKEA áruházakba az új ünnepi kollekció, valamint  bemutatásra került az YPPERLIG sorozat, a  HAY-jel közös designtermék is.

Mindezt egy karácsonyi hangulatú reggelivel egybekötött  sajtótájékoztató keretében volt alkalmam megtekinteni, a soroksári IKEA-ban. Fahéjas csiga, forrócsoki, természetességet sugárzó dekorációk, jó társaság, kint alig fagypont fölött 1 fokkal: minden adott volt a meghittséghez.

A Vinter 2017 kollekciót Izland szépsége inspirálta: a varázslatos gejzírek, a hófödte, titokzatos hegyormok, a vulkáni hamu misztikus, füstös színei.  A színekben megjelenik a szürke, jégkék, fehér és a fekete, mindez természetes anyagokon, egyszerűen, visszafogottan.

Egy kis varázslat

Egyedül a gyertya- és a lámpafények csillognak, mert ez ugye, nem hiányozhat a svéd életérzésből, és szerintem a magyar karácsonyokból sem.

Emellett a kollekcióban jelen vannak a már hagyományos, természetes alapanyagú piros-fehér díszek is, köztük végtelenül hosszú szakállú manófejek is.

Kedvencem

Személyes kedvenceim a jópofa erdei állatfigurák (róka, szarvas medve), amik feltűnnek dekorációs tárgyakon,  csomagolóanyagokon, vagy konyhai kiegészítőkön is.

Ami nekem még nagyon tetszik, hogy a kollekció tervezésénél figyelembe vették azt is, hogy a tárgyak egy részét ne csak karácsonykor lehessen használni.

Ilyen például a semleges színű és egyszerű formavilágú Vinter 2017  étkészlet, melynek felületét hagyományos skandináv kötésminta struktúra díszíti. Ezt a készletet nyugodtan használhatjuk húsvétkor is, sőt, teljesen más funkciót is adhatunk neki: például a kistányérból lehet mécsestartó, a bögrét pedig használhatjuk vázaként is.

Ez  most nagyon egybecseng az én minimalizmus (vagy LAGOM? 🙂 )  felé hajló, környezettudatosságot jobban előtérbe helyező próbálkozásaimmal, ami az elmúlt évemet fokozottabban jellemezte.

A szeretet illata

Nálunk az igazi ünnepi hangulatot a közös készülődés jelenti, melyet általában novemberben kezdünk el: mézeskalácsházikó, majd mézeskalács  és kekszek sütésével.

A közös sütés-főzés idén is hangsúlyos az IKEA téli kollekciójában, sok-sok vidám konyhai segédeszközzel:

Neked mi a kedvenced a kollekcióból?

Az ugyancsak bemutatott YPPERLIG kollekció megér egy külön bejegyzést, erről később fogok beszámolni nektek.

Fotók: Ikea.com

Szép napot!

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük