recept

Bodzavirág likőr házilag

Hű, ez de finom! 🙂

A bodzavirág nálunk nagy kedvenc, imádjuk az illatát, és az ízét is. A húgom különösen nagy rajongója a bodzaszörpömnek.

A tavalyi év nálam a likörök éve volt, sokféle likőrt készítettem: zöld diót, csipkelikőrt, és bodzát, mindegyikből egy keveset, így az idei évben pótolni kell a készletet.

A sort a bodzavirág nyitja.

A bodzavirág likőr nyár végén, ősz elején emlékeztet majd minket a májusra és erre az illatos, finom virágra.  Mert akkor jó, ha alaposan összeérnek az ízek, de megéri a várakozást.

Hozzávalók:

7-10 dkg bodzavirág (15-20 fej)

1 liter pálinka/vodka

15-30 dkg cukor

1 dl víz

A bodzavirágokat leszedjük a száráról, majd 1 liter alkoholba áztatjuk 6 hétig. A bátrabbak és félelmet nem ismerők – mint én, 🙂  – használhatnak pálinkát.

Tartsuk hűvös, sötét helyen. Az érlelést követően szűrjük meg a az oldatot, először sűrű szöveten keresztül, majd kávéfilterrel, hogy ne maradjon zavaros az oldatunk. (Hasonlóan, mint a bodzaszörp esetén).

A vízben oldjuk a cukrot, és adjuk a szűrleményhez. Ha valaki édesebben szereti, több cukor kerüljön bele.

A vodka általában 40%-os, míg a pálinka ~50-es, így a vodkához általában kevesebb víz/cukor kell.

Ha ezzel készen vagyunk, érleljük 1-3 hónapig.

Jéggel felszolgálva a legfinomabb.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük