család,  csináld magad,  gyerek

Kreatív ötletek emoji-val és baglyokkal

Ezt a kreatívkodást még az iskolás gyerekeid is élvezni fogják.

Ha azt mondom, hogy nyár van, nagyon meleg, és még szünet is, akkor sok szülőnek beugrik az otthon unatkozó gyerek képe. A napközi és a tábor már kipipálva, a családi nyaralás megvolt, de szünet még van, és a nap ezerrel süt.

Az iskolásokat (kistiniket)  már nehezebb lekötni és nem lehet egy jó kis házi gyurmával elvarázsolni, ráadásul  ilyenkor hajlamosak naphosszat tévézni, kütyüzni, plafont bámulni, és sóhajtozni, hogy milyen meleg van.

Mutatok két kézműves ötletet, mely nálunk nagy sikert aratott, sőt, órákra lekötötte a gyerekeket. És még a tinik finnyás ízlésének is megfelelnek.

(Zárójelben megjegyzem: nekem az összes tetszik.)

(Újabb zárójelben: igaz, én már nem vagyok tini. ? )

Kezdjük a baglyokkal.

A műanyag gyöngyös, vasalható kirakót már az oviban is szerettük, a lányom már 5 évesen nagyon ügyesen rakosgatta, és egy menő mintával még most is jól le lehet vele kötni. Például a baglyokkal, amiből szuper nyári nyaklánc készült.

Mi IKEA gyöngyöket használunk, most van egy halványabb színösszeállítású verzió, ami jó kis pasztell színeket tartalmaz. Van még a régiből is, ez nagyon jó volt, például a bagolyszemekhez.

Ugye, ezt a gyöngyöt ismeritek? Van egy alap, amire kirakunk mintát, majd sütőpapíron keresztül megvasaljuk az egyik oldalt, ekkor még az alapon. Majd óvatosan levesszük, és a másik oldalt is átvasaljuk, persze sütőpapíron át.

Nem jó a túl magas hőmérséklet, és rányomni sem érdemes túlságosan a vasalót a gyöngyökre.

A  bagoly vasalásánál arra érdemes figyelni, hogy a füleit jól ráolvasszuk.

Emoji kulcstartó, hímezve

Na, szóval, én biztosan régimódi vagyok, de nem rajongok annyira az emojikért, mint dekorációs elemekért. Persze a telefonomon imádom, hogy árnyalni tudom vele a mondanivalómat, vagy esetleg kifejezni, de párnákon, telefontokon, meg mindenféle használati tárgyon elképzelni nem igazán tudtam.

Az viszont, hogy ez menő, akkor kezdett gyanús lenni, mikor a strandon a kis 200 Ft-os strandlabdák emoji mintásak voltak, na meg, mikor a Huffbauer-Akker workshopon a tinik emoji-mintás követ festettek.

Így aztán persze, hogy bevetettem egy forró nyári, szüneti napon. Szintén gyöngyökből képzeltem el, de a lányomnak volt egy nagyon jó ötlete: keresztszemes hímzéssel elkészíti. Zseniális ötlet!

A keresztszemes hímzést még alsóban Erzsike tanító néni mutatta meg az osztálynak, amiért én örökké hálás leszek, mert Pannának nagyon megtetszett, és több apró ajándékot készített már így.

Szóval ő kihímezte, én pedig kulcstartónak megvarrtam. Került bele egy kis levendula is. Nem is rossz.  Ez, a gyöngyökhöz készült alap segít a hímzésben is.

Szép napot!

A bejegyzés  saját képeket tartalmaz (egy kivételével). Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

One Comment

  • anapfenyillata

    Nagyon örülök, és nagyon szépen köszönöm, hogy a Nap blogja megtisztelő címet elnyerte ez a bejegyzés. 🙂

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük