inspiráció,  otthon

Fából ácsolt álmok: gyönyörű falusi ház Pest megyében

Egy mesebeli ház Váckisújfaluban.

Bár a házuk felújítása hosszú folyamat volt, az eredmény magáért beszél: melengető, illatos fa, otthonos hangulat, és környezettudatos berendezés.

Varga Liza és családja azonnal beleszeretett a dombokkal körbevett, akácerdővel övezett, patakokkal szabdalt kis faluba.

Néhány év múlva, igaz  egy kis vargabetűvel, de sikerült megvásárolniuk a falu legrégebbi házát, melyet a korábbi tulajdonosok egy téglaépülettel toldottak meg. Lizáék a bővítéskor erre a házra építettek rönkből készült emeletet.

A 130 négyzetméteres házat négyen lakják,  két kutyával, és három cicával kiegészülve.

„A kovácsoltvas galériakorlát és a csillagpontos elektromos hálózat a férjem érdeme, én a berendezésért vagyok felelős. „- meséli Liza.

„Nincsenek drága bútoraink, de szeretjük az egyedi, különleges bútorokat, kiegészítőket, rengeteg utánajárás, „vadászat” eredménye a jelenlegi állapot.”

A régi, bolhapiacokon, online piactereken megvásárolt bútorok egy részét Liza maga újította fel, festette kedve szerint, emellett Holl Marina munkái – az ő otthonát tavaly mutattam meg a blogon – is megtalálhatóak a házban.

Liza szereti a fémes, loftos hatást, a dán és a svéd lakberendezés áll a közel a szívéhez. A bútorfestés mellett horgol, subázik, átrendezi a házat és élvezi a vidéki életet.

Igyekszik egyre környezettudatosabban élni, ennek egyik lépése volt, hogy egyszerűsítette a ház berendezését.

Lizáék tervei között szerepel a kert és a terasz rendbetétele, a garázstetőre pedig egy kis műhelyt terveznek, ahol majd nyugodtan festheti a bútorokat.

Az ajtókat ASCP   chateau grey krétafestékkel festették, a fekete színek nagy része Skolatex fekete táblafesték, az állólámpákat a Ribizke lakberendezésben szerezték be,  a szőnyeg az IKEA-ból van.

Ha kíváncsiak vagytok Liza munkáira, Facebook- oldalát itt találjátok.

Fotók: Varga Liza


Szép napot!

Anikó

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük