csináld magad,  DIY,  otthon

Díszítsd az otthonod DIY geometrikus poszterrel

Írisz technikával, 3 dimenzióban, egyszerűen.

A geometrikus minták manapság ismét nagyon divatosak. A ruhákon, sütiken és a lakásunkban is megjelennek ezek a jól variálható motívumok. Menő az ilyen falfestés is, aminek elkészítése, – ha szabályos mintát szeretnénk, – nagy precizitást igényel.

Ha csak a lakás kisebb szegletét díszítenénk ilyen módon, akkor jó megoldás, ha posztereket alkalmazunk. Persze a nyomtatáson túl akár egy 3 dimenziós kép is készülhet, meglepően egyszerűen.

A régi olvasóim tudják, hogy nagyon szeretem az írisz technikát, mert nagyon látványosan lehet vele dekorálni: készülhet így képeslap, mi a gyerekek füzetborítóját is így díszítettük, most pedig egy geometriai poszter készült.

Jelenlegi kedvencem ez a letisztult, fehér verzió, de természetesen színesben is nagyon mutatós, és karakteres. Az írisz technika alkalmazásával  a lehetőségek száma végtelen, szóval mind színben, mind formában a saját stílusodra szabhatod a posztert.

Szóval, nézzük, hogyan csináltam.

Amire szükséged lesz:

A3 méretű fehér műszaki lap

fehér nyomtatópapír

írisz sablon

olló, ragasztó

A sablon mintáját (itt négyzet) szerkesszük a műszaki rajzlapra, majd vágjuk ki.

Rögzítsük –  nyom nélkül eltávolítható módon, például maszkoló szalaggal – a sablont a kivágott műszaki laphoz. Az asztalon lévő felület lesz majd a poszter színoldala.

Vágjunk ki a nyomtatópapírból papírcsíkokat, majd hajtsuk ketté. A szélességét úgy határozzuk meg, hogy összehajtva lefedje az egyes, számmal jelölt részeket. A sablon sorszámozott részeket tartalmaz. Ezekre kell  a félbehajtott papírcsíkokat illeszteni, a sorszámnak megfelelően.

A kivágott ablakot fedjük be a papírcsíkokkal, ragasztani a műszaki laphoz ragasszuk. Amire figyelni kell, hogy amit látunk, az a kép hátoldala.  A sablon  a geometria kialakításában segít, ehhez ne ragasszuk a lapokat.

Haladjunk a számoknak megfelelő sorrendben:

Ez a papírcsík kupac a munkánk eredménye hátulról.

És ilyen, ha megfordítjuk:

Más dolgunk nincs is, mint bekeretezni és a helyére tenné a posztert.

Ez az izgalmas geometria sokféle környezetben és keretben jól mutat.

Korábbi cikkek, melyekben az írisz technika szerepelt:

Kreatív füzetborítók költséghatékonyan

3 költséghatékony tipp, amivel feldobhatjuk a sulis hétköznapokat

Füzet- és könyvborítók írisz technikával

Szép napot!

Fotók: SAJÁT. Mockupok: innen, innen.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük