csináld magad,  DIY,  felújítás,  festés,  otthon

Így varázsold menővé a retró ruhásszekrényedet!

Szinte mindenkinél volt otthon hasonló szekrény, könnyű hozzájutni, de a legtöbben inkább szabadulnának tőle.

Bár ma nagyon divatosak a retró bútorok, a 60-as, 70-es években népszerű lakkozott ruhásszekrények, szekrénysorok  nem tartoznak a mai menőségek közé, hiszen  bumfordiak, legtöbbjükben nincs semmi lenyűgöző részlet, és felújítani sem egyszerű. Viszont nagyon praktikusak: sok polccal, akasztós részekkel, sok mindent elnyelnek és elég masszívak a holmik tárolásához.

Mivel az alakjuk sem túl izgalmas, így egy egyszerű átfestés önmagában nem igazán javít a megjelenésükön. Viszont ha viszünk bele egy kis csavart, ahogyan Bernát Renáta tette, máris mutatósabb darab készülhet belőlük és lesz egy klassz gardróbszekrényünk.

Renáta eredetileg új szekrényt szeretett volna, de párjával adtak még egy esélyt a retró szekrénynek.

A lakkozott felületet megcsiszolták, majd a felületre egy alapozó réteg került. A nagy egybefüggő ajtóterületet tapétatakaró lécekkel törték meg, ezt gérvágóval vágták pontosan méretre és faragasztóval ragasztották a felületre.

Majd jöhetett a záró festékréteg, ami vizes bázisú matt zománcfesték volt. Végül felkerültek a fogantyúk is.


Felhasznált anyagok: 4 cm széles fa tapétaszegély, alapozó festék (Trinát univerzális alapozó), vizes zománcfesték, Pattex faragasztó


A klasszikus régi nagy fényes lakkos bútorhoz kaptak ajándékba egy méretben majdnem passzolót a tetejére, ezt is ugyanígy újították fel.

Így egy mai megjelenésű gardróbszekrényt kaptak. Ugye, milyen klassz lett?

Fotók: Bernát Renáta


Szép napot!

Anikó

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük