csináld magad,  DIY,  kert,  öko,  otthon,  újrahasznosítás

Újrahasznosított magaságyás a magasban

Aprócska tetőfarm régi ágydeszkából.

Ez a bejegyzés először a digitális suli miatt, majd technikai okokból – a rengeteg eső miatt – maradt el, de ma a szinte egész napos égi áldás után kisütött a nap, így azonnal a kis tetőfarmunkhoz szaladtam, megnézni, mi újság a növényekkel.

És persze készítettem néhány fotót is, így most mutatom, hogyan lett az ágydeszkából egy kis magaságyás,  egy mini kert a teraszon.

Az egész a nagy cserépnyi fűszernövénykertecském sikerével kezdődött: úgy éreztem, a fűszerek mellett egy kis cukkini, és paradicsom is elférne a tetőn. Mivel pedig a régi kertünkben is magaságyásban gazdálkodtunk, ide is ilyet terveztem.

A hálószoba matracot tavaly frissítettük, a régi ágydeszkákat valamilyen DIY projektre tartogattam, most aztán igazán jókor jöttek.

Az ötletemnek, miszerint a deszkákból magaságyás legyen, egyedül Grafit örült, aki minden projektnél talál magának (ki)szimatolni valót, a férjem ősz hajszálainak száma kettővel nőtt, a gyerekek pedig a tanulásra hivatkozva – hétvégén!!! – behúzódtak a szobájukba.

Szóval hárman maradtunk a cicával, szétszedtünk, mértünk, összevesztünk, pakoltunk, összevesztünk, fűrészeltünk, szögeltünk.

Végül elkészült a mű, aminek lakkozása már csak rám várt: csak kívülről kentem le.  Másnap pedig már a növények is belekerültek: feltöltöttük a ládát a megfelelő rétegrend szerint.

Mostanra  a növények megőrültek, olyan zöldellés van, hogy tele lett az ágyás.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük