otthon

Egész pofás lett az előszobánk

És mindenképpen rendezettebb, mint korábban.

A mi előszobánk az a tipikus csőszerű folyosó, hosszú és keskeny, ami tele van ajtókkal, nevezetesen 7 ajtó nyílik innen, vagy ide, szóval nincs olyan fal, ahol ne lenne belőle.

Ebből következik, hogy nem sok minden fér itt el, annak ellenére, hogy lenne mit tárolni.

Ráadásul körben futnak a gázcsövek, nemcsak a mienk, de a szomszédoké is: igazi gáznagyhatalom vagyunk, ugyanis az elzárási lehetőség is nálunk van.

Beköltözéskor még kedveltem a pados nyitott tárolót, és az ide került kalaptartós fogast, de ahogyan egyre nőttek a gyerekek,  a cipők és a kabátok is egyre nagyobbak lettek, egyre kevésbé fértünk el.

Emellett az úszásnak, tornaóráknak, mindenféle edzéseknek köszönhetően a  táskák mennyisége is csak gyarapodott.

A kamaszodás sem a rendrakásról szól, szóval a helyzet kezdett kaotikus lenni.

Emellett volt egy falszakasz, ahol mindig pergett a fürdőszobaajtó díszlece mellett a vakolat, köszönhetően a mosógép rezgéseinek és a kiskamaszos ajtócsapkodásnak.

Szóval ez a helyiség folyton rendetlennek tűnt, még akkor is, ha éppen rend volt: így aztán idén ősszel ismét nekifutottunk, hogy kicsit átrendezzük az előszobánkat.

Osztottunk, szoroztunk, centiztünk, mert mindenképpen zárt tárolást szerettünk volna, de elég szűkösek voltak a lehetőségeink.

Szerencsére az KEA-ban megjelent a Platsa gardróbrendszer, ami kisebb, mint a Pax, és egyfajta kombinációja pont elfért az előszoba egy sarkában.

Ide  bekerültek a használatban lévő cipők: személyenként legalább két pár, a papucsok, a kabátok, egy kihúzható drótkosárba a sálak, sapkák, kendők, kesztyűk, na és a rengeteg táska, és mindenféle védősisak.

A gardrób oldalára egy faszeletre lehajtható akasztók is kerültek.

Az előszoba az ajtókon keresztül kap fényt, a két legfényesebb helyre egy-egy élő növényt is tettem. A virágpermetező is az előszobában kapott helyet, hogy nehogy megfeledkezzek a locsolásukról.

A gázcsöveket elrejtésére és a plusz tárolás miatt már korábban polcokat tettünk a fel az előszoba felső szakaszába, itt tudtuk a könyveinket tárolni: most viszont megfordítottam ezeket, mert nagyon színes, kusza volt az összkép.

Ezek régen olvasott, esetleg gyerekkori példányok, amiket már nem olvasunk újra, de nem szeretnénk megválni tőlük.

A hulló vakolat üvegszálas tapétával megoldható, de mi most  régi, sérült könyvlapokkal tapétáztuk ezt a területet. A tapétázáshoz erős tapétaragasztót használtam, és alaposan bekentem vele a könyvlapok egyik oldalát. Nálunk a felület matt maradt, ha esetleg később koszolódik,  lazúrosan fehérre festem majd. Már néhány hónapja elkészültünk vele és eddig nagyon jól működik.

Nagy boldogságomra nagyapám háromlábú suszterszéke is hozzánk került, erről még nem sikerült leszedni a furabarna zománcréteget, ez tavaszra marad már.

Reggelente mindig nagy rohanásban vagyunk, így egy méretes óra fontos kiegészítője az előszobának.

Ha már megújulás, akkor új lábtörlő is kell, persze a gyerekek cicásat választottak, ami remek döntés volt, mert Grafit azonnal beleszeretett.

Ha hasonló hangulatra vágysz:

Termékek a Kert- és Otthonbolt kínálatából: 1. permetező 2. óra 3. beton esernyőtartó 4. madaras esernyő 5. cicás lábtörlő

A madaras esernyő megvásárlásával a Magyar Madártani Egyesületet is támogathatjuk.


Ezt a posztot a Kert-és Otthonbolt támogatta. Köszönjük a megkeresést és az együttműködést. A posztban szereplő vélemény anapfenyillata.cafeblog.hu sajátja.


Szép napot!

Fotók: saját, Kert- és Otthonbolt

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük