recept

Volt, nincs süti: sajtos kréker házilag

Gyorsabban elfogy, mint gondolnánk.

A szilvesztert sok év óta családos barátainkkal töltjük, egészen a gyerekek óvodás koruktól minden évben együtt ünneplünk:

hol az egyik, hol a másik családnál megtartva a házibulit, amiben mindig vannak társasjátékok, kicsit énekelünk, táncolunk, no és eszegetünk.

Az idén ismét mi vagyunk a házigazdák, így elkezdtem a készülődést: a krékerek sütését. Bár lehet, hogy rosszul tettem, mert holnap kezdhetem elölről, a gyerekek ugyanis nem győztek rájárni.

A régi, bevált sajtos-magvas mellett most egy újabb verzió került a porondra: ez a ropogósan sajtos, már-már réteges verzió nemcsak csupa finomság, de bájosan lyukacsos, akárcsak egy sajt. És elkészíteni sem ördöngösség, már csak azért sem, mert mindössze 4 hozzávaló kell hozzá.

A lisztet és a sót (csapott teáskanálnyi, ha a sajt sósabb, elég a fele is) összekeverjük, majd ezt a keveréket a hideg vajjal összemorzsoljuk: dolgozzunk gyorsan, mint a vajas kekszeknél.

Hozzáadjuk a reszelt sajtot – mi trappistát használtunk – és a tojások sárgáját és állítsuk össze a tésztát.

Mehet egy órára a hűtőbe pihenni – de akár másnap is kisüthetjük – majd ha kihűlt, nyújtsuk ki, kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és négyzetesre felszeleteljük.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, egy szívószál segítségével kilyuggatjuk, mi dominópöttyöket készítettünk.

Nekem gázsütőm van, ezt kb. 180 fokon, 10 perc alatt sütöttem. Ne süssük túl, mert megkeseredik. Nekem 3 gáztepsivel lett.

Egyszerűen abbahagyhatatlan: a következő adagot kénytelen leszek eldugni.

Jó étvágyat!

További sós rágcsák a bulihangulathoz:

Sajtos, magvas kréker házilag

Új fotó kellene már neki, még szinte a blog kezdetén fotóztam, így lehet, hogy nem annyira csinos, de nagyon finom:

Isteni sajtos kifli

Ropi házilag: egészséges, olcsó, ropogós

Csupa sajtos, szezámmagos rágcsa a foci Eb-re

Ropogós sajtgolyó pillanatok alatt

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük