Sajtos, magvas kréker házilag
Illatos, ropogós, pillanatok alatt elfogy. Végre egy tízórai, ami elfogy az iskolában. A legfinomabb, amit valaha ettem.
A gyerekeim nagyon szeretik a sós kekszeket, ropikat, ráadásul Panna lányom rendszeresen viszi az uzsonnát a suliba, és a délutáni étkezésre többnyire valamilyen kekszet csomagolunk.
Persze igyekszem minél több egészséges dolgot belerejteni ezekbe a ropogtatnivalókba, amiknek emellett nagyon finomnak is kell lenniük, hogy a gyerekek ne akarjanak helyette bolti chips-et enni. Azért pedig, hogy minél változatosabb legyen a sós keksz kínálat, újabb és újabb recepteket tesztelek.
A mai a Konyha világa blogról származik, és az egyik legfinomabb sajtos kréker, amit valaha ettem. Annyira ízlett az egész családnak, hogy megettük az összes uzsonnának valót, ez biztosan elfogy majd a suliban is. Legközelebb többet sütök belőle, mert ráadásul elkészíteni is nagyon egyszerű.
Sajtból jó a vörös cheddar, ementáli, vagy bármilyen félkemény sajt, amit szerettek, vagy ami van otthon. Én Maasdam sajtot reszeltem bele, és nagyon finom volt ezzel is.
A hozzávalókat – a vaj és a víz kivételével – összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat (hidegen), és a vizet adagolva, míg jól összeálló tésztát kapunk, amit 1 órára a hűtőbe teszünk pihenni.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtsuk, majd négyzet alakúra vágjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 200 fokon aranybarnára sütjük. (Nekem gázsütőm van, kb. 15 perc alatt sült meg.)
Szép napot!