inspiráció

5 tavaszi sztori a blogról

Siófok, Nagykőrös, Szentendre

Fantasztikus érzés, hogy annyian vagyunk  a blog FB-oldalán, mint ahányan ezekben a gyönyörű városokban laknak. És annyian olvastátok már a blogot, ahányan az országban élünk. ♥ Köszönet érte!

Nagyon sokan csatlakoztok hozzánk hónapról hónapra, remélem, mindenki talál  kedvére való olvasnivalót a blogon. Nézelődjetek bátran, nagyon boldog vagyok, hogy velem tartotok.

Fotó: Pixabay


A blog háza táján mindig történik valami, persze itt is vannak nehézségek, vannak akadályok, és mélypontok is, nemcsak móka és kacagás minden, de időről időre jó összegyűjteni azokat a dolgokat, aminek örülhetünk.

Mert ilyen mindig van. Most megmutatom a tavaszi blog-boldogságokat.


A hirtelen jött tavasznak köszönhetően kapkodom a fejem a színes virágok láttán, nem győzök rácsodálkozni a virágba borult bokrokra, és persze tele van a telefonom memóriakártyája az ezekről készült fotókkal.

A lakásunkba bekukucskáló napsütés miatt őrült takarításba kezdtem, és persze  a lakást is azonnal átrendezném. Mindeközben kora este már csak fogpiszkálókkal kitámasztott szemekkel tudok ébren maradni, és a reggeli ébredés is különösen nehéz.

#1 A blog új ruhája

Ez a tavaszi megújulási vágy a blogra is megérkezett, amint azt már tapasztalhattátok: új fejlécet kapott a blog, kicsit letisztultabbat, kicsit színesebbet, kicsit bohókásabbat.

A színes, pöttyös, rajzos design Istvánnak és a HelloNinja-nak köszönhető, aki nem kevés türelemmel és kedvességgel viselte a kissé elhúzódó egyeztetéseinket, és aki nagyon ráérzett a jelenlegi A napfény illatás hangulatra.

István újrahasznosítós blogját, a B oldalt már korábban is ajánlottam, érdemes benézni hozzá, letisztult, ténylegesen is használható, szép tárgyak születnek  a kezei alatt.

Most a bakelittál a kedvencem:

https://www.instagram.com/p/BhLnMqMlYjZ/?taken-by=anapfenyillata

#2 Új rovatom a Praktika magazinban

Már alig bírtam magamban tartani ezt a hírt, de az áprilisi Praktika ajánlójában már benne van, így már kikotyoghatom: a májusi számban indul egy új rovat, melyet én fogok készíteni.

Ez annyira hihetetlen, hiszen még emlékszem arra, amikor 20 évvel ezelőtt, vegyész hallgatóként megvettem a Praktika első számát.

Icipici, szoba-konyha albérletünkben jól jött mindenféle ötlet, amivel kicsit barátságosabbá varázsolhattuk ideiglenes otthonunkat.

Bár akkoriban még nem volt divatos, de mi nagyon sok mindent újrahasznosítottunk: az almás ládákat könyvespolcnak, a régi boroshordót szekrénynek, egy letört, mutatós faágat állólámpaállványnak, sőt, raklapbútorunk is volt.

Nagyon szerettem a Praktikát, előfizetője is voltam, és sosem gondoltam, hogy kicsit én is a készítője lehetek. Most pedig nagyon izgulok, remélem, szeretni fogjátok a rovatot.

#3 Címlaplány lettem

Bár nem tavaszi de nem hagyhatom ki a jó dolgok sorából az alábbi interjút, amit Kun Gabi az nlcafe újságírója készített velem arról, hogyan lesz egy vegyészből DIY blogger.

Ha rágondolok, fülig ér a szám. 

#4 Kirándulj nálunk!

Anna, az Írástól Lélekig blog írója szerkeszti a Kirándulj nálunk című turisztikai-pedagógiai magazint, melyet iskolákba juttatnak el, és pedagógiai cikkeket, osztálykirándulás-ötleteket tartalmaz. A magazinban az én cikkem is helyet kapott, aminek nagyon örülök.

A magazint online itt lapozhatjátok.

#5 Tavaszi rendszerezés a Családbarát című műsorban

Ismét egy élő tévéműsor, a maga kellemes izgalmával, bár a Családbarát nappalija már nem ismeretlen a számomra. Ebben a műsorban nagy szerepet kapott Nagyecsed, és a falu lakói, akik a műsor végén a stábot, fellépőket igen kedvesen végig kínálták a műsorban elkészült csörögével, amitől igazán családias lett a hangulat.

Korábbi blogsztorik:

Nyári szerelmeim

Készíts hálanaplót!

10+2 kérdés a blogról

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.