inspiráció,  otthon

Így rakom rendbe a fürdőszobát húsvét előtt

Kívül-belül tisztaság.

szponzorált tartalom

A takarításnak a korábbihoz képest megnőtt a jelentősége, az otthonmaradás mellett ez az egyik lehetőségünk arra, hogy megpróbáljuk valahogy megállítani ezt fertőzést, ami igencsak megváltoztatta a mindennapjainkat.

A húsvét előtti nagytakarítás is új értelmet nyert, hiszen most olyan gyakorisággal, és alapossággal takarítok, fertőtlenítek 2-3 naponta, hogy tényleg csak kevés hely marad ki a lakásban.

Photo by Jelena Ardila Vetrovec on Unsplash

Hétvégén a fürdőszoba volt soron, ahol – az előbb említettek miatt – 2 területre koncentráltam. Az egyik a fiókos szekrény belseje volt, a másik pedig az ablak. Mert mindkettő régen látott már tisztítást.


Az ablakpucolás szinte az elsők között volt, amiben gyerekként anyukámnak segítettem, és elég hamar megtanultam a módszerét: ultrás meleg vízzel lemossuk az ablakot és a keretet is kívül és belül is, majd jön egy enyhén ecetes víz, és a napi sajtó, amivel kifényesítjük az üveget.

Nos, ma is hasonlóan csinálom, azzal a különbséggel, hogy az első lemosáskor a vízbe a házi mosogatószerem néhány cseppje kerül, ez egyébként ecetes, így a gyerekkori érzés, és az ablakmosás „szaga” azonnal előjön, majd tiszta víz következik, amit papírtörlővel itatok fel.

Most egy különleges verzióval, ami nemcsak nagyobb, de még nedvesen is erős, ezért tovább tudom használni, és szépen lehet a felületet áttetszőre törölni vele.

Amikor készen lett, egy kicsit tavasziasítani szerettem volna: bár eredetileg illatos, tavaszi virágok kerültek volna az alkalmi vázagyűjteményembe, de most szobanövény-részekkel dekoráltam.

A fiókos szekrényt már régen ki szerettem volna szelektálni, kitörölni és átrendezni.

  • Átnéztem minden dobozt és flakont, különválogattam azokat, amik már lejártak és használhatatlanok voltak. Ezeket veszélyes hulladék gyűjtőbe visszük majd, ha már lehet. A tönkrement hajgumikat, csatokat kidobtam.
  • Kiválogattam azokat a dolgokat is, amiket nem használunk, de még jók, ezeket elajándékozom.

Ami gond volt nálunk, hogy nem minden dolognak volt meg a helye, illetve az apróbb dolgok „elvesztek” a nagy fiókban, így régi farmerek szárából tárolót varrtam, ezekbe „témakörök” szerint rendeztem a homikat: egy-egy farmertatyót kaptak a hajápolás kellékei, az illóolajok, a hajápolás cuccai, és a többi.

A férjemnek külön készítettem egy tárolót, a japán 5S módszert felhasználva: így mindennek meglett a tökéletes helye.

Ehhez egy régi csomagolóanyagot használtam újra: ez a habosított műanyag elég szilárd, ugyanakkor könnyen formázható volt, hogy egy kés segítségével kialakítsam benne a tárolandó holmi mintáját. De mutatom is, mit jelent ez:

Eddig bevált, a férjem szereti és minden cuccát megtalálja, külön része van a fiókban. Igaz, hogy a csajos rész sokkal nagyobb, de ez az ő privilégiuma.

A rendrakásba aztán annyira belejöttem, hogy még arctisztó korongokat is varrtam.

A fürdőszoba kész, jöhet a többi helyiség.


Ezt a posztot a Zewa Magyarország szponzorálta. Köszönjük a megkeresést és az együttműködést. A posztban szereplő vélemény anapfenyillata.cafeblog.hu sajátja.


Szép napot!

A bejegyzés – 1 kivétellel – saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük