csináld magad,  DIY,  öko,  újrahasznosítás

Arclemosó korongok házilag, újrahasznosított alapanyagokból

Eljött az ideje, hogy lecseréljem a vattakorongokat.

Megmondom őszintén, hogy a digitális oktatás,  a mindennapi „Mit főzzek ma?” kérdéskör, az átlagosnál több takarítás és fertőtlenítés, most kicsit segít megőrízni a lelki egyensúlyomat ebben a helyzetben.

Igazából belekapaszkodva ezekbe a hétköznapi dolgokba könnyebb úgy érezni, hogy úrrá leszek  a bezártságon, a szüleim, idős szeretteim, a gyerekeim, a családom, az egészségügyben dolgozó húgom felett érzett aggodalmamon.

Ezek mellett  kevés időm  van  a szabadidős tevékenységekhez, az eltervezett DIY projektekhez, könyvekhez, és valahogy nehezebben is hangolódok rájuk.

Egy  cél van minden napra, elmondani a szeretteimnek, hogy fontosak, még ha eddig egyértelműnek is tűnt. Mert az élet mindig bebizonyítja, hogy igazából semmi sem az.

Így aztán a hétvégén is takarítottam, rendszereztem, elsősorban a fürdőszobában. És mivel szájmaszk-varrás – hú, ezt leírni is olyan hihetetlen – miatt előkerült a varrógép, gondoltam, elkészítem a régóta tervezett kis arctisztító korongokat, a napsütés pedig kicsalt a tetőre, így még egy kis festős projekt is kerekedett hozzá.


Mutatom is.

Mivel elég problémás a bőröm, így sminkelni nagyon ritkán szoktam, igazából az arctisztító korongok a különböző lemosók és ápoló maszkok eltávolításához kellenek.

Magát az arclemosó korongot egy nagyon finom, vékony frottír anyagból készítettem, ami nedvesen kellemesen megpuhul, szóval nekem tökéletes az arctisztítási rutinomhoz, már csak azért is, mert gyakran kelle radírozni a bőrömet.

Ha neked száraz, nagyon érzékeny a bőröd, akkor használhatsz bambusz plüsst, vagy készülhet ez bébiplüssből, amiből a babaruhák is vannak, de flanellből is el tudom képzelni. A legjobb, ha újrahasznosítasz ilyen anyagokat.

Én ezt a puha, de elszakadt kis kéztörlőt már régen ezért tettem félre.

Úgy voltam vele, hogy ha már lúd, legyen kövér, és egy kis befőttesüvegből és bőrdarabból némi festékkel tárolót is készítettem a kis korongjaimnak.

Szép napot!

A bejegyzés saját© képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük