Mindet imádni fogod.
szponzorált tartalom
A tojás az egyik legsokoldalúbb konyhai alapanyag, nálunk gyakran előkerül, a főtt változatából például készítünk pörköltet, de a töltött tojás is nagy kedvencünk, akár melegen, a sütőből elővarázsolva, akár hidegen, némi sonkával, uborkával, zöldfűszerekkel, magunk nevelte salátalevelekkel.
Húsvétkor persze alapból sok főtt tojás fogy, ilyenkor készítek töltöttet is, ami pillanatok alatt elfogy.
Tojásból és még 1-2 hozzávalóból ötletes húsvéti figurákat is készíthetünk, ami kicsit feldobja a húsvéti asztalt, a gyerekek biztosan imádni fogják, sőt, talán még a zöldség is jobban lecsúszik ilyen tálalásban.

Ezekben a nehéz időkben mindig jól jön egy kis mosoly, még akkor is, ha húsvétkor csak a szűk családdal ünneplünk otthon.
Amire szükséged lesz:
Közepes méretű (M-es) tojás
Deluxe sonka, sertéskaraj
sárgarépa, uborka, petrezselyemzöld, kakukkfű ág
a szemnek: szezámmag vagy lenmag, vagy egész bors (ezt el kell távolítani evés előtt)

A Lidl Magyaroszág most arra biztat, hogy főzzünk a kamránkban található hozzávalókból, ebben Széll Tamás segít nekünk, az ő receptjei közül inspirálódhatunk. Megmondom őszintén, nem könnyű a menütervezés, én egyre nehezebben tudok napról napra újabb és újabb ebédötletet kitalálni a gyerekeknek, így örülök minden inspirációnak. Arról nem is beszélve, hogy az ételpazarlást sem szeretem, és boltba is nagyon ritkán megyünk, így a „Maradj otthon, főzz otthon” üzenet nálam telibetalált.
2db tojást keményre főzünk, hideg vízbe dobjuk pár percre, majd megpucoljuk.
Egy tojást hosszában kettévágunk, az egyik felét szintén félbe: ezek lesznek a nyuszi fülei, a megmaradt fél szelet a nyuszi törzse.
A harmadik tojást felszeleteljük keresztbe: a sárgát is tartalmazó részek adják a nyuzsi fejét, a fehérje részekből készíthejük el a nyuszi lábait és farkát.
A szemek készülhetnek szezámmagból, lenmagból, egész borsból.
A nyuszi orrát répából faragtuk, a bajusza kakukkfűből van, de petrezselyemzsárból, újhagyma szárából is kivághatjuk.
2 db főtt tojásból készül ez a verzió: az egyiket hosszában szétvágjuk: ez lesz a nyuszi feje és a törzse. A másik tojásból vágunk le egy karikát: a napocskának, majd a fehérjéből elkészítjük a fülét , lábait, mancsát, farkát. A szája sonkából van, a szemei magvakból készülhet. Az orra retekből, a nap sugarai répából vannak, ahogyan a kisrépa is.
2db tojást keményre főzünk.
Egy tojást hosszában kettévágunk, az egyik felét szintén félbe: ezek lesznek a nyuszi fülei, a megmaradt fél szelet a nyuszi feje.
A harmadik tojást felszeleteljük keresztbe: a sárgát is tartalmazó részek adják a nyuszi törzsét, a fehérje részekből készíthejük el a nyuszi lábait és kezeit.
Az orr sárgarépa, a szemnek magvakat, borsot használhatunk. A répajárműhöz a répát csíkokra vágjuk és kialakítjuk az autót, a kerekei uborkából és répából, kormánya retekből van.
A vitorláshoz fél főtt tojásra, sonkára és fogpiszkálóra van szükség.
Aztán kerülhet egy egérke is az asztalra, persze szigorúan főtt tojásból: a farka répacsíkból, a fülei répaszeletből, a szeme lenmagból, az orra borsból van.
És tényleg nem bonyolult elkészíteni.
+1 tipp:
Ezt a posztot a Lidl Magyarország szponzorálta. Köszönjük a megkeresést és az együttműködést. A posztban szereplő vélemény anapfenyillata.cafeblog.hu sajátja.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához
ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡