család,  csináld magad,  DIY,  gyerek,  húsvét,  Ünnep

Húsvéti nyuszis ötlet macaronból

Ezt a vidám, tavaszias ötletet akár a gyerekekkel is megvalósíthatod.

Szponzorált tartalom


Szeretnék néhány háttérinformációt megosztani a bejegyzéssel kapcsolatban: az ilyen együttműködéseket  sokszor hónapokkal korábban kezdjük egyeztetni, kitalálni, megvalósítani. Húsvéti témában 2 bejegyzést készítettem, a következőt  jövő héten olvashatjátok.

Most viszont speciális eset állt fenn, mert mire ez a bejegyzés kikerült, nagyot fordult a világ, (az meg, hogy húsvétkor mi lesz, nem tudjuk. ) A koronavírus terjedése miatti aggodalom mindannyiunkat érint és felborítja a megszokott életünket.

Valamennyiőnk felelőssége, hogy megtegyünk mindent, hogy lassítsuk a vírust terjedését, és figyelembe vegyük a szakértők javaslatait, közöttük azt, hogy minimalizáljuk az érintkezést.  Amiben benne van az is, hogy a bevásárlások számát is lecsökkentjük, és  tényleg csak  akkor megyünk vásárolni, ha nagyon szükséges. És ezt is megfelelő óvintézkedésekkel tegyük meg: ezzel kapcsolatosan javaslatokat olvashatunk a LIDL Magyarország honlapján.

Mi azok közé a szerencsésebbek közé tartozunk, akik otthonról is tudjuk most a munkánkat végezni. Vannak azonban, akik nem dönthetnek az otthon maradás mellett. Szeretnénk, ha tudnák, hogy hálával és szeretettel gondolunk rájuk.

Innen is pusziljuk a tesómat és párját, akik ápolóként állnak helyt most.

Ugyanakkor fontos, hogy megpróbáljuk felelősen, pánik nélkül átvészelni ezt az időszakot, és kihozni belőle azt, amit csak lehet.

Ha ez a bejegyzés inspirál,  ötletet ad, mosolyt csal az arcára valakinek, már megérte. A kreatív alkotás feltölt, kikapcsol és megnyugtat. De ha most mégsem tudod megvalósítani, ne aggódj, mentsd el későbbre, lesz még rá lehetőség.


A kisfiam egyik nagy kedvence a macaron. Először a szemével szeretett bele, a sok színes, kerek süti vonzotta, kóstolás után pedig egyértelmű volt, hogy ez nagy kedvenc lesz.

Ünnepekkor legtöbbször kéri, hogy legyen macaron is, és bár már többször elhatároztam, hogy majd én is  megpróbálkozom a sütéssel, de eddig még nem sikerült belevágnom. Ezért örültem a Deluxe Macaron-nak, aminek már szinte rendszeres vásárlói vagyunk.

Mivel Máté húsvétra a locsolásért is macaront szeretne, ezért megpróbáltam kicsit az ünnephez alakítani. Először a hímes tojás jutott eszembe, de ahhoz nagyon kerek ez a süti, így végül nyuszikká alakítottam.

Ezt akár gyerekekkel is megcsinálhatjátok, lehet, hogy nem lesz annyira profi a végeredmény, de biztosan nagyon nagy élmény lesz a közös alkotás.

Amire szükséged lesz:

Deluxe macaron

Színes  cukrok, díszek (Belbake Easter Decor)

Géles ételfesték (Belbake food coloring)

mogyorókrém

gyümölcsök, magvak (opcionális)

színes karton, fogpiszkáló

Az elkészítés módját itt találod:

Azt elárulhatom, hogy nagyon gyorsan elfogyott.


Ezt a posztot a Lidl Magyarország szponzorálta. Köszönjük a megkeresést és az együttműködést. A posztban szereplő vélemény anapfenyillata.cafeblog.hu sajátja.


Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük