csináld magad,  DIY,  öko,  újrahasznosítás

5 perc DIY: régi pólóból karkötő

Horgolj az ujjaid segítségével.

Ezt a cikket a lányom írta arra a sulis projektre, amire hónapokkal ezelőtt jelentkezett, és aminek első feladatát  múlt hétfőre kellett elkészíteni. Bár az anyag elkészült, közben a projekt most szünetel, így ezt itt teszem közre, mert maga az újrahasznosítási ötlet jól jöhet másnak is.

„A jelenlegi vírusválság nemcsak megbetegedéseket okoz, de megváltoztatta az életformánkat is: ahhoz, hogy ne terjedjen el ez a betegség, kicsit máshogy kell élnünk a mindennapokban.

Olaszországban, a kedvenc országomban például karantén van, vagyis az embereknek otthon kell maradniuk, nem mehetnek ki az utcára, csak szigorú szabályok mellett.

Nálunk ugyan még nincs karantén, de mi például nem megyünk suliba, és digitálisan fogunk tanulni. Emellett anya folyton ránk szól, hogy mossunk kezet és fertőtlenítsünk.

Az is célszerű, hogy minél kevesebbet menjünk boltba, és lehetőleg ne csoportosan. Szóval, ha lehet, minél kevesebbet érintkezzünk másokkal.

Az otthon töltött időt érdemes hasznosan tölteni, például valamilyen alkotással. Ha pedig az egyébként kukába kerülő anyagokat használjuk ehhez, akkor két legyet ütünk egy csapásra, elfoglaljuk magunkat és teszünk a környezetért is.

A mai feladatom a ruháim rendszerezése volt: amit kinőttem és még használhatók, azokat oda szoktuk adni ismerőseinknek. A kopott, szakadt farmerből, pólóból pedig gyakran készítünk valamit.

Én most egy karkötőt horgoltam pólófonalból, az ujjaim segítségével.

És hogy még érthetőbb legyen a karkötő elkészítése, videót is kreáltunk hozzá.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük